• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Batman`da derin provokasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Son bir aydır HÜDA PAR`a ve camiasına yönelik fiili saldırılarını artıran PKK`li gruplar, iftira ve karalama kampanyasına hız verdi.

Batman Yavuzselim Mahallesi`nde, Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğün, akşam saatlerinde kimlikleri henüz belirlenmeyen bir grup tarafından basıldı. Saldırı sonucu 2 çocuk babası Özcan Temel (25) olay yerinde hayatını kaybetti, biri kadın 2 kişi de yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ise kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattığı bildirildi.

PKK`nin haber ajansı ANF (Ajansa Nûçeyan a Firatê) ise, DİHA`ya (Dicle Haber Ajansı) dayandırdığı haberde, "HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun BDP`li gençlere saldırması üzerine Özcan Temel adlı bir kişi yaşamını yitirdi, iki kişi de yaralandı." şeklinde servis etmesi iftira ve karalama kampanyalarının bir devamı olarak yorumlandı.

HÜDA PAR: Bu olayla kesinlikle bir alakamız yok

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Batman`da sokak ortasında yapılan bir düğünde BDP`li olduğu ifade edilen bir kişinin öldürülmesi olayı ile uzaktan-yakından bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

40-50 kişilik bir grup üyelerimize saldırdı

Akşamüzerine yaşanan olayları anlatan ve provokasyona dikkat çeken Gök sözlerini şöyle sürdürdü, "Parti binamızda halkımıza dağıttığımız el broşürlerimiz var, üyelerimiz de bu broşürleri yakın akrabalarına, çevrelerine, eş ve dostlarına dağıtıyor. Bugün de birkaç üyemiz parti il binamızdan aldıkları broşürleri İpragaz Mahallesi`nde dağıtıyorlar. O sırada 40-50 kişilik bir grup broşür dağıtımını engellemeye çalışıyorlar. Kısa süreli bir arbedenin ardından üyelerimiz geri çekiliyor. Olay bu şekilde bitiyor. Olay akşamüzerine yaşanıyor.

Ancak Batman Yavuzselim Mahallesi`nde, Temel ailesinin sokak arasında yaptığı düğünde bir olay yaşanıyor. Bizlerde olayı basından öğrendik. Ateşli silahla bir kişinin öldüğünü biz basından öğrendik. Biz bu olayı tam olarak nasıl yaşandığını da bilmiyoruz. Ancak sosyal medya üzerinden `HÜDA PAR`lılar saldırdı` şeklinde yalan, iftira haberler yapılıyor. Kesinlikle bizim bu olay ile uzaktan-yakından bir ilgimiz yok."

Halkımızı aklıselime davet ediyoruz

Partilerine yönelik yapılan saldırıları hatırlatan Gök, "Onlarca kez parti binalarımıza saldırılar yapıldı, biz birilerine bir fiske vurmuş muyuz? Hayır. Tam aksine sürekli itidal çağrıları yapmış ve söz konusu cenahın provokasyonuna gelmeyeceğimizi beyan etmişiz. Ayrıca bu oyunlar karşısında halkımız aklıselime davet ediyoruz." dedi.

Son olarak saldırganların yakalanması için çağrıda bulunan Gök, "Emniyetin biran önce bu olayı aydınlatmalı ve olayın faillerini yargı önüne çıkartmalıdır." diye konuştu.

İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir