• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Lieberman: Suriye`yi Taş Devrine Döndüreceğiz..!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin Suriye yönetimiyle hesaplaşması

Lübnan İslami direnişi “Hizbullah”ı "Suriye ordusunun tümeni" şeklinde tanımlayan Avigdor Lieberman, Hizbullah’tan İsrail’e yönelik bir saldırı olması durumunda, İsrail’in Suriye’ye hızlı ve çok yıkıcı bir karşılık vermekle tehdit etmişti.

“Üçüncü bir taraf” Aracılığıyla Suriye’ye gizli bir uyarı gönderen Lieberman Siyonist rejim istihbarat servisinin, Suriye’nin Hizbullah’a uzun menzilli balistik füzeler ve gelişmiş hava savunma sistemleri verdiğine dair bilgiler edinmesi üzerine, “eğer Hizbullah balistik füzelerle bize saldırmaya kalkışırsa, enerji istasyonlarını, limanlarını, petrol depolarını, bütün stratejik kurumlarını sakatlatarak Suriye’yi taş devrine geri döndüreceğiz. Eğer bir savaş çıkacak olursa, Esad hanedanı iktidarını kaybedecek ve Suriye’deki egemenliğine son verecektir” demişti.

Lieberman, Hizbullah’ın güçlenmesi ve faaliyetlerinden doğrudan Suriye’yi sorumlu tuttuklarını belirtirken Siyonist rejim istihbarat servislerinin, Suriye yönetiminin Hizbullah’ı Rus yapımı Scud füzeleri ile donattığını ortaya atması üzerine de, Siyonist rejim hükümeti alarma geçmişti.İstihbarat raporlarına göre, Suriye’nin Hizbullah’a verdiği Scud füzelerinin kimyasal başlık taşıyabileceği ve bütün İsrail hedeflerini vurabilecek durumda olduğu belirtiliyor. İsrail hükümeti bunun üzerine bütün İsrailliler için gaz maskesi siparişleri vermiş, televizyon yayınlarında da yoğun bir şekilde gaz maskelerinin önemi vurgulanmıştı.

Siyonist rejim savaş bakanı Ehud Barak Hizbullah’ın füzeleri üzerine yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın elinde 40 bin roket ve füze bulunduğunu belirtirken, Siyonist rejim askeri uzmanlarından Uzi Rabin ise, Hizbullah’ın askeri kapasitesinin İran ve Suriye üzerinden oluşturulduğunu, İsrail ile Hizbullah arasında yeni bir savaş çıkması halinde ise, İsrail hedeflerine kilitlenen 13 bin füzenin her an ateşlenecek durumda olduğunu söyledi.

Siyonist rejim askeri kaynakları, Hizbullah’ın Scud füzeleri ile donatılmasının İsrail için çok büyük bir tehdit olduğunu belirtirken, ABD Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs ise, Washignton ve bölgedeki ılımlı Arap rejimlerinin bu gelişmeden büyük kaygı duyduklarını, Amerika’nın da gelişmiş silahların Hizbullah’ın eline geçmesinden büyük endişe ettiğini söyledi.

İsrail’in güvenliğinin tehlikeye düşmesi durumunda İsrail’in Suriye’ye saldırmada hiçbir tereddüt göstermeyeceğini söyleyen Siyonist rejim dışişleri bakanı Avigdor Lieberman, “Beşar Esad ateşle oynadığını biliyor” diyerek Suriye’ye karşı çok yıkıcı bir darbe vuracakları tehdidini savurdu.

İngiliz Sunday Times gazetesi, Lieberman’ın bu tehdidi Katar ve Türkiye aracılığı ile Suriye’ye ilettiğini yazdı.

velfecr


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir