• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...

VAN- Çözüm süreci ile birlikte yükselmesi beklenen hayvan fiyatlarının daha da düşmesi bölgede hızla yok olmaya doğru giden hayvancılığın daha da kötüye doğru gitmesine neden oldu.

Süreçle birlikte korkmadan büyük tüccarları Van'a getirdiklerini belirten Selman Toprak, birinci hedefin burada bir alışveriş yapılmasını sağlamak olduğunu belirterek, Van'daki küçükbaş hayvanların batı illerinde oldukça rağbet gördüğünü söyledi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen VATBO başkanı Selman Toprak, konuyla ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine hayvancılık ve tarım noktasında Van'ın istenilen seviyede olmadığını belirterek, "Hayvan fiyatları bu sene ilimizde oldukça iyidir" dedi.

Hayvancılık ve tarımda konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Toprak, bunun ise birebir çitçi ve besicilerle görüşülerek olabileceğini ifade etti.

Çözüm sürecine rağmen yasak olan bölgelerin olduğu yönündeki bir soruya da Toprak, şu cevabı verdi: "Yasaklı olan bölgelerden çok yasaklı olmadığı halde tarım yapılamayan bölgelerimiz var. Oradaki vatandaşımız ne yapacağını bilmiyor."

"Hayvancılık ve tarım noktasında Van istenilen bir noktada değil" diyen Toprak, "Hayvan fiyatları bu sene ilimizde oldukça iyidir. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi de bu yıl yurt dışından hayvan alımlarının olmamasıdır" diye konuştu. (Fikret Özkan-İLKHA)