• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Bursa'nın şampiyon kuşları belirleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 18.'si yapılacak olan 'Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Yarışması'nın Bursa ayağı, farklı şehirlerden gelen 3 bin civarında cins kuşun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) başladı.


Geçtiğimiz yıl 17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Merinos AKKM, bu yıl ise 6-7-8-9 Ocak 2014 tarihlerinde İzmir'de yapılacak şampiyonanın Bursa ayağını ağırlıyor. Farklı şehirlerden gelen 150 farklı türden toplam 3 bin cins kuşun yarışacağı şampiyonada, uzmanlar sesleri, duruşları, görünümleri gibi dallarda değerlendirme yapıyor.


Merinos AKKM Fuar Alanı'nda iki gün açık kalacak olan şampiyonaya kuş tutkunları da büyük ilgi gösteriyor. Renkli görüntülerin yaşandığı sergide, muhabbet kuşlarından papağana, Hint bülbülünden kanaryaya kadar yüzlerce çeşit kuş çeşidi yer alıyor.


Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak, Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması elemelerinin 12 farklı şehirde yapıldığını, bunlardan birisinin de Bursa olduğunu söyledi.


Farklı şehirlerden çok sayıda kuş tutkunun buluştuğunu belirten Çakmak, "Türkiye Şampiyonu olan kuşlar veya olmadığı halde kuşuna güvenen üreticiler, 16-26 Ocak tarihleri arasında İtalya'nın Bari şehrinde düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak."dedi.


Dünya şampiyonasına Türkiye'den 150 cins kuşun katılmasını da beklediklerini söyleyen Çakmak, " Bu zamana kadar Belçika, İspanya, Portekiz, İtalya, Hollanda, Almanya ve Fransa'da yapılan şampiyonalarda ülkemiz toplam 714 birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde etmiştir."ifadelerine yer verdi.(Veysi Siyah - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir