• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtulabilirler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Gönüllü Kuruluşları, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanacağı davayı protesto etti. Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen Gaziantep Gönüllü Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Arif Elmasçı, Mısır, Suriye, Filistin, Irak ve diğer tüm İslam coğrafyalarındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini söyleyerek, Müslümanların ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebileceklerine dikkat çekti.

Mısır'da geçen yıl yapılan seçimlerde Mursi'nin yüzde 51 oy alarak seçildiğini anımsatan Elmasçı, darbenin sadece Mursi'nin şahsına değil, Mısır halkının iradesine karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi

Irak'ta, Suriye'de ya da İslam coğrafyasının bir başka ülkesinde yaşanılan kaos ortamı, gerilim ve çatışmaların münferit birer olay olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Elmasçı, "ABD, AB ve ırkçı emperyalizmin distribütörü olan diğer ülkeler, 'Arap Baharı' denilen süreçte Mısır'a dost görünürken Mısır'ı hem ekonomik açıdan, faizci küresel sisteme entegre etmeye çalışmışlar hem de dış politikada da farklı Müslüman ülkelerle cepheleşmeye itmek için uğraşmışlardır. Aynı ülkeler şimdi olup bitenler karşısında sessiz kalmayı tercih etmişlerdir" dedi.

Elmasçı, "Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, Bangladeş'te, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Sudan'da, Somali'de, Libya'da, Tunus'ta ve Mısır'da yaşanan sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler."ifadelerine yer verdi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir