• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Habur' da araç kuyruğu 25 kilometreyi buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Geçtiğimiz günlerde Cizre'de başlayan uluslar arası araç kuyruğu Silopi ilçe merkezi ile Habur Gümrük kapısına kadar uzadı. Çift sıra halinde olan ve uzunluğu 25 kilometreyi bulan kuyruk şoförleri çileden çıkardı.


Şoförlerden Osman Tosun çok sıkıntı çektiklerini belirterek, " Biz kendi ülkemizde çektiğimiz bu zorlukları Irak bölgesinde yaşamıyoruz. Bakın en az 6 gündür kuyrukta bekliyoruz. Artık Irak'a gitmek istemiyoruz. Devlet yeni gümrük araç bekleme sahasını ihaleye vermiş ama ihaleyi tutan adam yıllardır hala bitirmemiş. Bu olacak iş eğil. Birileri bu konun takipçisi olsun." dedi.


Öğle yemeği hazırlıklarını yapan şoförlerden Yusuf Avar," Yemeğimizi yapmakta dahi zorluk çekiyoruz. Gerçekten de çok zor durumdayız. Civar bölgelerde bir lokanta da yok. Bu yüzden yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz."ifadelerine yer verdi.


Başka bir şoför olan Kadir Kurtoğlu ise, "Adamlar gece yarısı saat:02.00 ile 03.00 arası gelip kapımızı açıyor. Sprey diye bir şey sıkıyor, biz uykuya devam ederken sanki kendi aracıymış gibi içinde gezip dolaşıyor, kendine işine yarayan şeyleri alıyor."şeklinde konuştu.

Kuroğlu, bu durumu şiyaket ettiklerini, Jandarma geldiğinden askerdeymişler gibi kendilerinden tekmil istediklerini belirterek, " Bizim burada can güvenliğimiz söz konusudur, yetkilileri göreve çağırıyoruz." İfadelerini kayetti.

İhaleye verilen Şırnak İl Özel İdaresi'ne bağlı Gümrük Tır Parkı'nın yapım aşamasının hala devam ettiği ve ancak 6 ay gibi bir sürede bitebileceği öğrenildi. (Muhammed MÜLDÜR - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir