• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da aile yapısı ve geleceği konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türkiye'de ve dünya genelinde gün geçtikçe hayati önem kazanan aile müessesesi, Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) tarafından düzenlenen 'İstişare grubu 3. İl Toplantısı'nda konuşuldu.

Bursa'da 3 gün sürecek olan program, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'ndaki açılışı töreniyle başladı. Programın moderatörlüğünü üstlenen TÜRAP Genel Koordinatörü Piyale Çitil, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türkiye'de ve dünyada en dikkat edilmesi gereken konunun 'aile' olduğunu belirten Çitil, sivil toplum kuruluşlarına bu konuda önemli görevler düştüğünü anlattı. Çitil, TÜRAB çalışmalarında ilerleyen zamanlarda Bursa Kent Konseyi'yle ortak çalışmalar yapabileceklerini söyledi.

Çalışmanın sonucunda kent konseyi bünyesinde Aile Meclisi'nin de oluşturulabileceğini aktaran Keskin, "Türkiye'deki sivil toplumun derdi, zaman ve emek varken kaynağın olmamasıdır. Kent konseyleri bu meseleyi kamu kaynaklarıyla çözme yeteneğine sahip. Toplumun dezavantajlı gruplarını, şehirde aktif rol alsın diye güçlendiriyoruz. Ailenin de dezavantajlı bir hal aldığını göremiyoruz. Bir geçiş döneminde yaşıyoruz. Dünyada artık ailenin hem yapısı, hem de işlevi değişiyor. Bu süreçte aile kavramının, TÜRAP tarafından toplumun gündemine sokulmasını önemsiyoruz. Toplantıya katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya katılan Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bakanlığın kuruluş sürecinden ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

3 gün sürecek olan toplantılarda, madde bağımlılığı konusu ele alınacak. 'Aile odaklı medya izleme ve değerlendirme projesi' (AİLEMİZ-P) hakkında bilgi paylaşılacak. Eşcinselliğin hızla artması ve normalleştirme çalışmaları, gençler üzerindeki olumsuz etkileri bağlamında konuşulacak. Üye sivil toplum kuruluşları çalışmalarını anlatacak.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir