• DOLAR 32.49
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2490.005
  • ...
Sokağınızdaki baz istasyonun etkisini öğrenin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bakan Yıldırım, 4 Kasım`dan itibaren en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerinin e-Devlet üzerinden görülebileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye`de yaklaşık 85 bin baz istasyonu bulunduğunu belirterek, kamuoyunda zaman zaman bunların izninin olup olmadığı, ölçümlerinin yapılıp yapılmadığına ilişkin endişelerin dile getirildiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren isteyen herkesin e-Devlet üzerinden kendilerine en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerini takip edebileceğini bildirdi.

Söz konusu hizmetin ilk etapta e-Devlet şifresi ile sunulacağını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyenler, harita üzerinde işaretledikleri veya seçtikleri bir noktaya en yakın baz istasyonunun ölçüm değerlerini görebilecekler. Bu ölçüm sonuçları, daha önce BTK personeli veya kurumun ölçüm yetki belgesi verdiği kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen ölçümlerden oluşuyor. 4 Kasım 2013`ten itibaren söz konusu sistem çalışmaya başlayacak."

Yıldırım, e-Devlet hizmet portalının her geçen gün vatandaşların ilgisini daha çok çekmeye başladığını belirterek, bu ilgiye layık olmak için hizmetlere yenilerinin eklendiğini söyledi. Baz istasyon ölçüm raporlarını takip edebilme imkanı ile 116 kurumun 849 hizmetinin e-Devlet`te sunulduğunu ifade eden Yıldırım, bugüne kadar 15 milyon 690 bin vatandaşın e-Devlet hizmetlerinden faydalandığını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir