• DOLAR 32.584
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2429.224
  • ...
VATBO basınla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- VATSO Van'daki yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya geldi. Özel bir kahvaltı salonunda verilen kahvaltıda VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, Başkan yardımcısı, yönetim kurulu üyeleri ile yerel ve ulusal basında çok sayıda gazeteci katıldı.

VATBO Hakkâri'de şube açıyor
Programların yoğunluğundan dolayı daha önce basınla bir araya gelme fırsatı bulmadıklarını ifade eden VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, böyle bir organizasyonu uzun zamandan beri düşündüklerini belirterek; "Bizim öncelikli gayemiz hizmettir. Yönetime geldiğimizden beri nasıl bir hizmet yürütebileceğimizin hesabını yaptık. Bugün TRB-2 bölgesi olarak Van ilimiz Hakkâri, Muş, Bitlis'in bölge müdürlüğünü yürütüyor. Aynı zamanda ilimiz cazibe merkezi konumundadır. Yaptığımız incelemelerde Hakkâri, Muş ve Bitlis'te borsa olmadığını gördük. Hakkâri'deki bir vatandaşımız bir işlem buraya gelmek zorunda kalıyor. Bunun sıkıntısını yaşıyor. İki aylık süre içerisinde Ankara ile ciddi bir gidiş geliş yaşadık barış sürecinde Hakkâri en önemli illerden bir tanesidir. Oradaki vatandaşlarımıza da bu hizmetin gitmesi gerekir. Hakkâri'de ciddi bir hayvancılık potansiyeli yok. Ama bizde orada varlık göstermiyoruz. Resmi işlemlerimizi bitirdik. Orada bir şube açacağız. bu şubemizde tarım hayvancılıkla ilgili eğitimler verilecek. Vatandaşlarımızla kamu arasında bir köprü oluşturacağız" dedi.

VATBO 2014'Van'ın üç ilçesin de şube açılmayı planlıyor
VATBO'nun 13 yıldır Van'da hizmet verdiğini belirten Toprak, Erciş ilçesi'nde potansiyel olmasına rağmen orada da ticaret borsası olmadığını buraya bir şu açmak için çalışmalar yaptıklarını ve 2014'te oraya da bir şube açacaklarını Özalp ve Çatak ilçeleri için ise kurdukları komisyonun çalışma yaptığını ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir