• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
HAK-PAR: Saldırıları doğru bulmuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Batman`a gelen Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, son dönemlerde İslami STK`lara, kanaat önderlerine ve HÜDA PAR`a yönelik yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçmişte de siyasi partililere ve STK`lara saldırıların olduğunu söyleyen Burkay, "Tabi geçmişte de siyasi partilere yönelik, STK`lara yönelik benzer saldırılar oldu. Biz, bu saldırıları doğru bulmuyoruz. Bölgemizde ve Türkiye`nin bütününde ilişkilerin barışçıl olmasından yanayız. Hiçbir saldırıyı onaylamıyoruz. İnsanlar görüşlerini özgürce söyleyebilmeliler. Siyasi partiler serbestçe faaliyet gösterebilmeliler. Aynı şekilde STK`lar, serbestçe faaliyet gösterebilmeliler. Tabi ki görüşler değişik olacaktır. Yani sol olanlar olacak, sağ olanlar olacak, İslami olanlar olacak ve bu gayet doğal bir şeydir. Demokratik bir ülkedeysek bu böyle olması gerekiyor ve buna alışmamız lazım." dedi.

Geçmişte halkın büyük acılar yaşadığını ifade eden Burkay, "Artık bundan sonra bunun olmasını istemiyoruz." diye konuştu.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir