• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
BM`den Suriye`li Mültecilere Yardım Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Suriye krizinin sonucunda ortaya çıkan mülteci sorununa destek çağrısında bulundu.

BM Genel Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısına Ban ile Kim, BM ve Dünya Bankası`nın, Lübnan, Ürdün ve Türkiye`deki Suriyeli göçmenler konusunu yakından takip ettiğini ifade etti.

Washington`tan video bağlantısıyla katılan Dünya Bankası Başkanı Kim, mülteci krizini hafifletmek için Dünya Bankası`nın herhangi bir donör ülkeyle çalışmaya hazır olduğunu bildirerek, ``acil eylem`` ve ``cömert desteğ``e ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kim, özellikle Lübnan`daki göçmenlerin sağlık ve temel ihtiyaçlarının sağlanması için sosyal koruma konusunda odaklandıklarını ifade etti.

Türkiye daha iyi

Basın toplantısında, geçen hafta Türkiye`ye bir ziyaret düzenlediğini bildiren Kim, bugüne kadar Türkiye`nin yarım milyondan fazla Suriyeli göçmeni ağırladığını belirtti. Ekonomik kaynakları bakımından, Türkiye`deki göçmenlerin durumunun, Lübnan`a göre, biraz daha iyi olduğunu belirten Kim, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kendisine bu krizle ilgili endişesini ilettiğini bildirdi.

``Kim bu konuda yapılabilecek her şeyi yapıyoruz ve bölgeye en kısa sürede para gönderme konusundaki hareket kabiliyetimizi deniyoruz`` ifadesini kullandı.

Lübnan`ın durumu alarm veriyor

Kim konuşmasında, Lübnan ekonomisinin göçmenleri son derece cömert kabulü nedeniyle halihazırda 7,5 milyar dolarlık bir kayba uğradığını ifade etti. Kim, ülkedeki işsizliğin yüzde 11`den yüzde 22`ye çıkacağını sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da Lübanan`ın 800 bine yakın mülteci ağırladığını, bu yıl sonunda rakamın milyonu bulmasını beklediklerini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir