• DOLAR 32.658
  • EURO 35.347
  • ALTIN 2473.466
  • ...
İstanbul'da sivrisinek sorunu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Her yaz, İstanbul'un başına gelen bir kabus var ki adeta bir çile... Sivrisinek saldırısından bahsediyorum.

Bu yıl da gelenek bozulmadı ve sivrisinekler İstanbullular için bir eziyete dönüştü. Açık havada birkaç dakika durmanız yeterli, hemen hemen üzerinize yapışıyorlar. Kişisel çözümlerle bu saldırıyla başa çıkmak da olanaksız. Sivrisineklerle mücadele, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde ve sorumluluğunda.

Peki nasıl bir çalışma yapılıyor? Biz niye bu sorunu yaşıyoruz? Bu soruları elbette İBB’ye sorduk, şu yanıtı verdiler:

"172 PERSONELLE MÜCADELE EDİYORUZ"

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı süresince yaptığı ilaçlama çalışmalarına bayram sonrası da devam etti. Bayram süresince toplam 621 ekip 989 personel ile çalışma gerçekleştirildi. Bu kapsamda Kurban Bayramı’nda günlük toplam 107 ekip 172 personel ile belirlenen kurban alanlarında karasinek larva ve ergin mücadelesi yapıldı.

Kurban Bayramı öncesinde hayvanlar kurban satış alanlarına alınmadan önce tüm çadırlarda toplam 70 bin 120 metre karasinek yapışkan bant uygulaması yapıldı. Bu sayede oluşabilecek karasinek yoğunluğunun azaltılması sağlandı. Kurban Bayramı sonrası da belirlenen alanların karasinek üremesine uygun olmayacak hale gelene kadar temizlik işlerinin bitirilmesi takip edildi. Bu süreç tamamlanana kadar ilaçlama faaliyetleri ekipler tarafından gerçekleştirilecek.”

İBB, sineklere karşı yaptığı mücadeleyi böyle anlatıyor ama sorun her geçen gün artıyor. Demek ki başka yöntemler denemek gerek...

Bu haberler de ilginizi çekebilir