• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - 03 Ağustos Çarşamba Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle;

İpekyol Gazetesi: Oruçlu Olarak Bir de Güneşte Çalışmak Var!
Türkiye`nin en sıcak ili Şanlıurfa`da çiftçiler, 48 derecelik sıcaklara rağmen oruçlu oldukları halde tarlada çalışıyor.

Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle Şanlıurfalı çiftçiler, zor anlar yaşıyor. 48 derecede güneşin altında tarlada çalışan çiftçilerin durumu, gölgede, klimanın altında oruç tutarken zorluk çektiğini belirtenlere ders verecek cinsten. Pamuk ve mısır sulaması yapan çiftçiler, Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesiyle büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi.

Şanlıurfa Sembol Gazetesi: Bakan Çelik Yardım Eli Uzattı
Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesindeki Karatepe ailesinin dramına sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik el attı. 3 yaşındaki Ebubekir yüzde 85 görme özürlü raporu olmasına rağmen devletin imkanlarından faydalanamaması yetkilileri harekete geçirdi. Medyada çıkan haberin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti ilçe Başkanı`nı arayarak aileye gerekli yardımın yapılması talimatını verdi.

İntihar eden kuyumcu hayatını kaybetti
Şanlıurfa`da borçları yüzünden otomobilinin içindeki uzun namlulu silahı ile kendini vuran kuyumcu, 2 gece yattığı yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Olay Gazetesi: Enerjide Hararetli Tarife
Hemen her eve giren klimalar, elektrikte günlük tüketim miktarlarının en çok olduğu `puant` saatlerin 17.00-22.00 Aralığından öğlene kaymasına yol açtı.

Türkiye`de hemen hemen her eve giren klimalar sıcakların da artmasıyla birlikte elektrikte günlük tüketim miktarlarının ve puant (en çok tüketimin olduğu) saatlerin değişmesine yol açtı. Daha önce radyo ve televizyonların etkisiyle 17.00`den sonra görülen elektrik tüketim zirvesi, klimalarla birlikte öğlen saatlerine kaydı.

Mehmet Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir