• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
DKHB: "Araç ihalesinde kamu zararı çıkmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DHKB), araç ihalesi ile ilgili bir gazetede çıkan haberi yalanladı. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Yolsuzluk musluğunu kapattığımız için birilerinin kendilerini asılsız haberlerle karalamaya çalıştığını ileri sürdü.

 

Araç ihalesi ile ilgili bir gazetede çıkan son haberden ötürü açıklama yapan Kurtoğlu, Diyarbakır Şoförler Odası'nın 540 bin TL olarak belirlediği rayiç bedeline istinaden kendilerinin ihaleyi 525 bin TL'ye gerçekleştiklerini belirtti.

Kurtoğlu, "Rapor bir bütün olarak yazılmamıştır. Kamu zararı kısmı bilinçli bir şekilde yazılmayıp kurum ve şahısım hedef gösterilmiştir. Bizim kurumumuzda hemen her gün açık ihaleler yapılmaktadır. Her düşünceden, her fikirden insanlar rahatlıkla bu ihalelere iştirak edebilmektedirler. Kanuni ve yasal perspektifte ihale şartlarını taşıyan herkes siyasi görüşleri ile değil, belgeleri ile müracaat ediyor." dedi.

 

Kurtoğlu son olarak, Mülkiye Başmüfettişi tarafından yapılan inceleme sonucundan da, kamu zararının bulunmadığı sonucunun çıktığını bildirdi. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir