• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Filipinler: Çinlilerden, teçhizatımızı iade etmelerini istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brawner, 17 Haziran'da Çin ve Filipinlere ait gemilerin çarpışması sonucu yaralanan bir denizciye madalya verilmesi töreni sonrasında yaptığı basın açıklamasında, Çinli askerlerin Filipinler gemisine "hukuksuz" şekilde çıkarak teçhizata el koyduğunu ve gemiye zarar verdiğini söyledi.

Çin'in söz konusu "hukuksuz" davranışlarının "korsanlık" olduğunu savunan Brawner, "Çinlilerden el koydukları tüfeklerimizi ve teçhizatımızı iade etmelerini talep ediyoruz ve ayrıca neden oldukları zararı ödemelerini istiyoruz." diye konuştu.

Brawner, Çinli sahil güvenlik personelinin büyük bıçak ve palalarla silahsız Filipinli personele saldırdığını belirterek, "Amacımız aynı zamanda savaşı önlemektir." ifadesini kullandı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki Filipinli yetkili de Associated Press'e (AP) yaptıkları açıklamada, çarpışmanın ardından Çinlilerin gemiye bıçak, pala ve çekiçlerle zarar verdiğini, "paketli halde bulunan navigasyon ve diğer ekipmanların yanı sıra 8 M4 tüfeğine el koyduklarını, ayrıca Filipinli personeli yaraladıklarını" ileri sürdü.

Öte yandan Çin, yaşanan olaylardan Filipinleri sorumlu tutarak "Filipinli personelin, uyarılarına rağmen sığa izinsiz girdiğini" iddia etmişti.

ABD ve İngiltere de yayımladıkları ayrı açıklamalarda, Filipinler'e ait ikmal gemisi ile Çin'e ait geminin, Güney Çin Denizi'nde iki ülke arasındaki ihtilaflı bölgede çarpışmasının ardından Pekin yönetimine tepki göstermişti.      AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir