• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Saraylı öğrenciler SODES ile sınava hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saray Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yürütücülüğünü yaptığı "Sodesle Başardım" ve "Sodesle Geleceğimiz Gençlerimiz" adlı 2013 yılı projeleri ile öğrenciler YGS sınavına hazırlanıyorlar.

 

Saray merkez ve köylerinde okuyan 8. sınıf öğrencileri, 106 kız, 63 erkek merkezi sınavlara, 34 kız, 36 erkek ise YGS' ye hazırlanıyorlar.

 

Öğrenciler, Kültür Merkezinde ve Saray Kaymakamlığına ait dershane binasında hazırlanmaya başladı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Ahmet Can Pınar, "Projemiz kapsamında her öğrencimize konu anlatımlı kitaplar, her dersten ayrı ayrı yaprak testler, deneme sınavları alınarak öğrencilerimizin eşit koşullarda sınavlara hazırlanması sağlanmıştır. Kurslarımızda sadece öğrencilerimize dağıttığımız yayının bedeli 36 bin 400 TL'dir. Kurslarımızda 12 öğretmen, 2 idari personel ve 2 hizmetli görev yapmaktadır. Hafta sonları sabah 08.00'de başlayan derslerimiz öncesinde öğrencilere kahvaltı verilerek öğrencilerimizin derslerine daha zinde girilmesi sağlanmaktadır. Hafta içinde merkezde bulunan öğrencilerimiz Kültür Merkezi binasında etüt imkânı ile de öğretmenleri ile birebir derslerini işlemektedirler. Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda ders işlemesini sağlamak için projelerimizde dershane gideri olarak 44 bin 600 TL bütçe ayrılmıştır." dedi. (Rıdvan Kasap - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir