• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Ağrı Belediyesi halkı oyalıyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Belediyesi tarafından 2011 yılı Ekim ayında hizmete açılması planlanan Ağrı Şehir Otogarının açılışı, düzensiz ve denetimsiz yapılan inşaatının çökmesi ve çeşitli bahaneler ileri sürülerek 2013 yılına ertelendi.

12 Eylül'de otogar işletmecilerini yeni otogarda toplayan Belediye Başkanı Hasan Arslan, on günlük peyzaj çalışmasının ardından açılışın yapılacağını ifade etmişti. Başkan Arslan'ın ifadesine göre, 22 Eylül'de faaliyete sokulması gereken otogar 10 Ekim'de Ağrı'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın gelişine ertelendi. 10 Ekim günü bir takım temaslar için Ağrı'ya gelen Bakan Hayati Yazıcı tarafından resmi açılışı yapılmasına rağmen Ağrı Şehir Otogarı bir türlü faaliyete sokulmadı.

Resmi açılışının üzerinden 21 gün geçmesine rağmen faaliyete girmeyen otogarda çevre düzenlemesinin bitmediği ve otogardaki çalışmaların devam ettiği gözlemlendi.Ayrıca Belediyenin yenilikler arasında gösterdiği, görme engelliler için yapılan sarı bantların, otogarın çıkışında iki yöne ayrıldığı ve aydınlatma direkleri ile son bulduğu görüldü.

Bir an önce yeni yapılan otogarlarına yerleşmek istediğini belirten esnaflardan Doğan Daştan, mevcut otogarın artık ihtiyaçlarını karşılamaktan noksan kaldığını belirterek, "Şuanki terminalimiz görünüm açısından şehre yakışmıyor ve bu bizler için bir kayıptır. Yeni otogar modern görüntüsü ile şehre çok katkısı olur. Diğer şehirlerden gelen insanlar bu otogarın içler acısı halini gördüğünde ne bizim, ne de Ağrı için hoş bir durum değildir bu. Ama modern görünümlü bir terminalin olması herkes açısında güzel bir gelişme olur. Bizim de temennimizin yeni otogarın biran önce açılmasıdır ve başkanımızdan otogarın açılışını hızlandırıp biran önce bu halkın hizmetine sunmasını rica ediyoruz." dedi.

Bir başka esnaf Çetin Özmen ise yeni otogarın biran önce hizmete girmesinin şehrin görünümü açısından önemli olduğunu belirterek, "Otogarımızın biran önce açılmasını istiyoruz. Çünkü otogar bir ilin aynasıdır, güzelliği gösteren bir faaliyet yeridir. Şu anki mevcut otogarımız şehrin ne kadar eskiye dayandığını gösterse de, yeni bir otogar dışarıdan gelen misafirlerimize şehrin güzel görünmesini sağlar. Bizler terminal esnafları olarak biran önce yeni yerimizin açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir