• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Üniversitelerin öğrenci konseyi yönetmeliği değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yükseköğretim kurumunda Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılacak seçimler, Yükseköğretim Kurulu`nun (YÖK) belirleyeceği bir takvim esas alınarak ilgili yükseköğretim kurumu rektörlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete`de yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle, bir yükseköğretim kurumunda Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılacak seçimler, Yükseköğretim Kurulu`nun belirleyeceği bir takvim, süre ve program esas alınarak ilgili yükseköğretim kurumu rektörlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Bu süre ve program içerisinde yapılan seçimlerde, bir birimde herhangi bir nedenle sonuç alınamazsa, o birimde temsilci seçilmemiş olacak.

Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrenciler, seçim tarihinden en az bir hafta önce adaylıklarını ilan edecekler ve seçimlerin yapılacağı tarihten bir önceki günün mesai bitimine kadar seçim kampanyasını yürütebilecek.

Öğrenci Konseyi Genel Kurulu, her yıl en az bir kere olmak üzere bağlı bulunduğu ilgili yükseköğretim kurumunun Öğrenci Konseyi Kurultayı adıyla olağan olarak toplanacak ve Öğrenci Konseyi organlarını oluşturacak.

Ulusal Öğrenci Konseyi`nin seçimi

Ulusal Öğrenci Konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için yapılacak seçimler, YÖK`ün belirleyeceği bir takvim, program esas alınarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen süre içerisinde Ulusal Öğrenci Konseyi Kurultayı adı altında gerçekleştirilecek.

Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının öğrenci konseyleri başkanlarından oluşacak ve Ulusal Öğrenci Konseyi`nde en yüksek karar organı olacak.

Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu, her yıl en az bir kere toplanacak. Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu ve gündemi, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı tarafından en az 15 gün önce üyelere duyurulmak üzere yazıyla ilgili yükseköğretim kurumu rektörlüklerine bildirilecek.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir