• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Muhalifler, Dera`da Kontrolü Sağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Dera Medya sorumlusu Muhammed Masalmeh,  yaptığı açıklamada "Dera kentinin büyük bölümü muhaliflerinde kontrolünde. Tafas beldesini bir ay kuşattıktan sonra ele geçiren Muhalif`ler, İnhil`de de kontrolü sağladı. Muhalifler, Esed güçlerine ağır kayıplar verdirerek ilerliyor" dedi.

Suriye rejimine bağlı uçakların Dera ve çevresindeki ilçe ve köyleri havadan bombaladığını belirten Masalmeh, sahra hastanelerinde gerekli tıbbi malzemenin bulunmadığını ve acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Dera`ya bağlı birçok ilçe, belde ve köyde uzun zamandan beri elektrik kesintisinin yaşandığını, bazı bölgelerde insanların temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk çektiğini vurgulayan Masalmeh, "Bölgede çok sayıda fırın çalışmıyor. Halk, ekmek yapmak için öğütecek buğday dahi bulamıyor. Ayrıca muhaliflerin elindeki birçok bölgeyi kuşatan rejim güçleri, kontrol noktalarından ekmek, şeker, yağ, un ve tıbbi mazleme girişine izin vermiyor" ifadesini kullandı.

Muhalifler`in, Halep ve çevresinde de ilerme kaydettiğini dile getiren Masalmeh, Esed güçlerinin operasyonel gücü kalmadığı için muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenlediğini kaydetti.

Masalmeh, yakın zamanda rejim güçlerine karşı mücadele eden silahlı muhalif grupların bir çatı altında birleşeceğini öne sürdü. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir