• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Kılıçdaroğlu YAŞ`taki fotoğrafı yorumladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin askerle girdiği bilek güreşinden şimdilik galip çıkması gündemin ilk sırasında. Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan`ın YAŞ masasında tek oturmasını `askeri vesayet kalktı` diye yorumlarına şu sözlerle katılmıyor:

"Konu üzerinde çok fazla durmaya gerek yok. Şöyle oturuldu, böyle oturuldu, geçmişte şöyleydi şimdi böyle diye yorumlamanın bir anlam taşıyacağını zannetmiyorum. Fotoğrafla sivilleşme olmaz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu komutanların istifası sonrası yaşanan gelişmeleri Habertürk gazetesine değerlendirdi:

DARBE SÖYLENTİLERİ YANILTICI

"Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifası izlenen siyasal politikaların bir sonucudur. Komutanlar bu noktaya nasıl ve neden geldi? Bizim ve kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacı var.Genelkurmay Başkanı hukukun üstünlüğünün olmadığından şikayet ediyor, evrensel hukukun olması gerektiğinden söz ediyor. Hukuka ve demokrasiye olan bağlılığını dile getiriyor. `Ben de bu yüzden görevi bırakıyorum` diyor. Bu da darbe söylentilerinin ne kadar yanıltıcı olduğunu ortaya koyuyor.

PERDE ARKASINDA NE VAR?

Birileri bu hükümetin bu politikasını alkışlıyor. Tamam avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlayın ama perdenin gerisinde ne var? Önce kapalı kapılar ardında neler konuşuldu, birilerine söz verildi mi, komutanlar neden istifa etti, kim haklı kim haksız bilelim.

İKİNCİ CUMHURİYET HUKUKSUZLUK CUMHURİYETİ Mİ OLACAK?

Özgürlük ve insan hakları askıya alınarak ikinci Cumhuriyet oluşturulamaz. İkinci cumhuriyet hukuksuzluk cumhuriyeti mi olacak?

Bizim seçim bildirgemizde var. Yasal düzenlemeler yapmak gerekiyor. Genelkurmay Savunma Bakanlığı`na bağlanmalı. Öyle bir düzenlemeye ihtiyaç varsa hükümet getirir herhalde.

Orgeneral Necdet Özel`i henüz aramadım. Hele bir süreç bitsin atamalar yapılsın, arar kutlarız. Sayın Koşaner ve diğer komutanlarla da bir görüşmem olmadı."

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir