• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
inşaatı tamamlanamayan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Edremit'e bağlı Mülk köyünde inşaatı tamamlanamayan camii için köy sakinleri, hayırseverlerden yardım bekliyor. Köylüler, 46 sene önce yaptıkları 45 metre karelik cami yetmeyince yerine üç katlı, 265 metre karelik taziye yeri ve Kur'an kursu olan çok amaçlı bir camii inşa etmek istedi. Camiinin inşaatı devam ederken köylünün parası bitince camii inşaatı da tamamlanamadı.

Köy halkını ziyaret eden ve sıkıntılarını yetkililere duyurma adına çalışmalarını sürdüren Van Köyleri ile Yardımlaşma Derneği (Köy Der) üyeleri Mülk köyü sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Köy halkı camileri olmadığı için eski köy evinde mecburi olarak namazlarını kıldıklarını ve bir an önce yeni camilerine geçmek istediklerini söyledi.

Köy sakinlerinden Mustafa Şeker hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyerek, "Önceki camimiz 46 sene önce o zamanki şartlara göre yapılmıştı. 45 metre kareden oluşan camimiz bize yetmediğinden dolayı yıktık. Yerine çok amaçlı 260 metre kare taziye yeri, Kuran Kursu ve Cami inşaatı yaptık. Cami inşaatımız en alt katını köy halkının evleri küçük olduğu için köylülere kolaylık olsun diye taziye yeri düşündük. İkinci ve üçüncü katını ise camii ve Kuran Kursu olarak yaptık. İnşaatın kabasını köylülerin katkısı ile yaptık. İnce işçiliği kalmış. Müslüman bir kardeşimiz bize yardım etse biz de inşaatımızı bitirip bir an önce namazlarımızı rahat bir yerde kılmak istiyoruz." dedi.
Plan ve projeli bir camii ve Kuran Kursu yaptıklarını söyleyen Cami Derneği Başkanı Medeni Gönültaş, "Şu anda köy halkı eski köy evinde namazlarını kılıyor. Halkın ders görebileceği bir Kuran kursu yok. İnsanlarımız özellikle din konusunda eğitimsizdir. Kuran kursumuz olsa inşallah bayan bir vaize kardeşimiz gelir. Bayanlarımıza, kız çocuklarımıza dini eğitim verir. Evin temeli olan bayanlarda bilinçlenir.

Bir an önce inşaatı bitirmek istiyoruz. 80 bin TL ye yakın borcumuz var. Köylülerden ev başına yaklaşık 3 bin TL topladık. Herkes parasını vermiş. Ama camimizi bitiremedik. Allah rızası için kimin elinden ne gelirse bize olaşsınlar. İş adamlarımız çoktur elbette bu hayra onlarda ortak olurlar. Yardım etmek isteyen vatandaşlar 0532 353 27 65 numarayı arayabilirler." dedi (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir