• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
STK`lardan Hüda Par`a geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Memur-Sen eski Başkanı Hasan Yosunkaya, Azadi İnisiyatifin`den Mehmet Akar, Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, Gönül Köprüsü Derneği Başkanı A.Serdar Tuncel, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı`na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"Bu partiye ihtiyaç duyulmasaydı kurmazdık"
Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır İl Başkanlığı`nda gerçekleşen ziyarette, gelen konukları Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ağırladı. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Temel, teşkilatlanma çalışmaları ve partiyi kurma amaçları hakkında konuklara bilgi verdi. Ziyaretçilere, partinin de çalışma alanlarından biri olduğunu dile getiren Temel, eğer bu partiye ihtiyaç duyulmasaydı kurmazdık, ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Memur-Sen eski Başkanı Hasan Yosunkaya, Hüda Par`ın İslam`a hizmet ettiği sürece kendi partileri de olacağını belirterek, İhvan, Hamas gibi çok şey beklediklerini dile getirdi.

"Sabır ve metanetli davranışınız takdire şayandır"
Azadi İnisiyatifin`den Mehmet Akar ise söz konusu menfur saldırılarla ilgili geçmiş olsun demeye geldiklerini ifade ederek, İslami STK ve şahsiyetlere yapılan saldırıları kaygıyla izlediklerini, bu saldırıları yapanları bir kez daha kınadıklarını dile getirdi.

Akar, "Sizin bu konudaki sabır ve metanetli davranışınız ve camianıza bunu tavsiye etmeniz takdire şayandır. Aklın yolu birdir, bu kışkırtmalara prim vermediğinizi görüyoruz. Bizler bunlara demokratik tepkilerimizi gösteriyor bulunduğumuz tüm platformlarda yaptığımız konuşmalarda bunu dile getiriyoruz. Demokratik ve hür iklimde herkes fikrini söyleyebilmeli kimsenin bunu engelleme ve susturmaya hakkının olmadığı bilinmelidir."şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Temel, bugün yaşanan olayların, yapılan saldırıların 90`lı yılların bir tekrarı olduğunu belirterek, o dönemde yaşananlar hakkında STK temsilcilerine bilgi verdi. Son dönmede artan saldırıların asıl sebebinin kamuoyu araştırmalarında Hüda Par`ın yükselişi olduğunu sözlerine ekledi.

"90`lı yıllara göre bu camia kat be kat büyümüştür"
Gönül Köprüsü Derneği Başkanı A.Serdar Tuncel, Hüda Par`ın Kürdistan`ın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Bu saldırılar sizin vazgeçmeyeceğinizi gösteriyor. Devlet, PKK`yı PKK`da Hüda Par`ı kabullenmelidir. 90`lı yıllara göre bu camia kat be kat büyümüştür. Kürdistan`ın bir gerçeğidir. Ama sizin ilkeli sabırlı ve metanetli duruşunuzu takdir ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2.5 saat süren ziyaret bitiminde Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel konuklara teşekkür ederek, seçime girilecek yerler ve oralarda gösterilecek adaylar konusunda biri varsa almaya hazır olduklarını ve bu tavsiyeleri önemsediklerini dile getirdi. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir