• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
İçtüzükte başörtüsüne engel yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir`de AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği yemekte konuşma yaptı. Başörtülü milletveklilleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başbakan şöyle konuştu;

Kendilerinin "bu ülkede başı örtülü olan da örtüsüz olan da bunların hepsi bizim kardeşimiz" dediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başını örtüyor, lütfen saygı duy. Başı açık, lütfen saygı duy. El ele omuz omuza bu insanlar, bu toplumun içinde beraber yürüsünler. Kendi özgürlük alanında, inanç özgürlüğünü yaşasın. Devletin, kamunun kendisine vermesi gereken hakları başı açık olan kardeşim de başı örtülü olan kardeşim de bu ülkede kullanabilsin. Atılan adımlar bunun için. Bakıyorsun yeri geliyor, çarşaf giymiş bir kardeşimize geliyor, CHP`nin rozetini takıyorlar. Ama bir grup da geliyor, bakıyorsun otobüsten atıveriyor. Yaşadık. İşte istismar budur. Hem rozeti takarsın hem otobüsten atarsın. Biz, insanımızı olduğu gibi kabul ediyoruz ve olduğu gibi kendilerine de saygı duyuyoruz. Biz bir şeye inanıyoruz, Parlamento`da İçtüzük`te buna mani hiçbir şey yok ve bu kardeşlerimiz, bu konudaki kararlarıyla ilgili olarak, buna herkesin de saygı duyması gerek. Bunlar, 657`ye tabi memur da değil. Bunlar, millet tarafından seçilmiş, milletin Parlamento`daki temsilcisidir. Dolayısıyla onların böyle bir tasarrufuna müdahale etmek bir defa Parlamento`ya da saygısızlıktır, inançlara da saygısızlıktır."

"Biz, teşkilat olarak, Parlamento`daki grubumuz olarak bu kardeşlerimizin orada teline zarar asla getirmeyiz" diyen Erdoğan, "Gereği neyse bunu yaparız. Kaldı ki ben, CHP Grubu`nun da bu ifadelerle aynı şekilde davranmayacağına inanıyorum ve Parlamento`daki bu arkadaşlarına da aldıkları karar sebebiyle saygı duyacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir