• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Albay Rıdvan Özdenin Dosyası Kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nın faili meçhul cinayetler kapsamında yürüttüğü eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden soruşturması tamamlandı.

Özden`in Ergenekon ve JİTEM gibi karanlık yapılar tarafından öldürüldüğüne yönelik iddiaları araştıran savcılık, herhangi bir delile ulaşılamadığı gerekçesiyle dosyayı kapattı. Soruşturmada, Özden`in PKK tarafından katledildiği kanaatine varıldı.

Rıdvan Özden, 14 Ağustos 1995`te Mardin`in Savur ilçesi Ormancık köyü kırsalında kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte can verdi. Ancak Tomris Özden, eşinin ölümünü şüpheli bulduğunu, detaylı otopsi yapılmadığını belirtti. Eşinin alnından değil, ensesinden vurulduğunu, cesedinin 2 gün arazide bekletilip 14 Ağustos`ta öldürülmüş gibi rapor tutulduğunu anlattı. Bunun üzerine yeniden soruşturma başlatıldı.

Geçen yıl şubat ayında Özden`in mezarı açılarak detaylı otopsi yapıldı. Adli Tıp Kurumu, Özden`in alnından değil, sol kaşının 6 santimetre üzerinden vurulduğunu tespit etti.Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan tanık askerler, "Özden, 5 PKK`linın öldürüldüğü çatışmadan bir gün sonra postası ve korumalarıyla birlikte çatışma bölgesine geldi. Bu sırada vuruldu. Özden`in öldürüldüğü gün çatışma yoktu." iddialarının doğru olmadığını savundu.
Çatışmaya katılan çok sayıda asker, Özden`in çatışmanın yaşandığı gün bölgeye geldiğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir