• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
32 bedensel engelliye tekerlekli sandalye yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Ortopedik Engelliler Derneği tarafından temin edilen 32 tekerlekli sandalye Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Yapılan törene Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Hür Dava Partisi İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Ak Parti İl başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, bedensel engelliler ve aileleri katıldı.

Tören de bir Konuşma yapan Vali İbrahim Taşyapan, bütün insanların potansiyel birer engelli adayı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Yüce Allah kâinatı yaratmış ve yarattığı bütün varlıkları da insanın hizmetine verdiğini, dolayısıyla insanı mükemmel bir şekilde yaratmış olduğu bu dünyada yaşıyoruz. Tabiî ki bazen bu mükemmel varlık bazı organ, uzuv ve kabiliyetlerini yitirebiliyor. Bunlar doğuştan da olabilir sonradan da olabilir. Dolayısıyla engelli olmak toplumumuzda ve bütün toplumlarda herkesin başına gelebilen bir hadisedir. Ama bunlar insani vasıfların kaybolduğu anlamına gelmez. Sadece biraz hayatları zorlaşmıştır. Toplum olarak sorumluluklarımız artmaktadır. Bu kardeşlerimize hayatı kolaylaştırmak, onların hayatını kolaylaştırmak bizim görevimizdir. sivilş toplum kuruluşları da bu konuda çok duyarlı olmalılar. idirs kardeşime ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Kendi çaplarında büyük hizmetler vermektedirler. Ve bu faaliyette onlardan bir tanesidir."

Bingöl Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı ise törende yaptığı konuşmada , '' Ben ve değerli mesai arkadaşlarım derneğimizi kurduğumuz 2010 yılından itibaren çok büyük bir çaba ve özverili çalışmalarla binlerce engelli vatandaşımıza ulaşarak burada bulunan ve bulunamayan değerli iş adamlarımızla sıkıntılarına bir nebze de olsa derman olmaya çalıştık. Yüce Allaha şükürler olsun ki yapmış olduğumuz çalışmalardan alnımızın akıyla çıktık. Değerli katılımcılar; cenabı Allah esirgesin her insan bir engelli adayıdır. öneml olan bir kaza veya bir bela başımıza gelmeden önce çevremize duyarlı olmamızdır. Bir takıma veya tiryakisi olduğumuz sigaraya verdiğimiz önemi engelli vatandaşlarımıza da vermeliyiz ki çorba da bizim de tuzumuz olmalıdır.''dedi. (Nihat Kanat, Salih Gönül-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir