• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Libya`da kaybolan 9 Mısırlı kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati, yaptığı açıklamada, kaçak yollarla Libya`ya girdikten sonra ülkenin doğusundaki Tubruk-Ecdabya yolunda kaybolan Mısırlılardan 9`unun, Lübyalı bir grup avcı tarafından bulunarak, ülkenin doğusundaki el-Beyda kentinin Kaçak Göçmenler Merkezi`ne teslim ettiklerini belirtti.

Kayıp Mısırlıların buluması için Dışişleri Bakanlığı ile Mısır`ın Trablus Büyükelçiliği arasında koordinasyonun devam ettiğini ifade eden Abdulati, Libyalı yetkililerin, kurtarılan 9 kişiyi Mısır`a teslim edip etmeyeceği konusunda bilgi vermedi.

Sözcü Abdulati, 29 Ekim Salı günü, Libya`da kaybolan Mısırlılardan Beşşar Abdussemii Atiyye Hassan`ın sağ, Bedr Fezzaa Atiyye Hassan ile Muhammed Mustafa Said Muhammed`in ise ölü bulunduğunu duyurmuştu.

Abdulati, Dışişleri Bakanlığı`nın konuyu takip etmek için kriz masası oluşturduğunu, Mısır`ın Trablus Büyükelçiliği ve Bingazi`deki Konsolosluk yetkililerinin Libya İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları görevlileriyle irtibata geçtiğini kaydetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir