• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İkna odalarının planlayıcısı da yargılanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İkna odalarında psikolojik baskılar gördüklerini dile getiren başörtülü öğrenciler, başta CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter olmak üzere sorumluların 28 Şubat davasında yargılanması gerektiğini açıkladı.

DEMİRKOL: “SERTER, İKNA ODALARININ PLANLAYICISI VE UYGULAYICISI”

Başörtülü olduğu gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi’ne (İÜ) alınmayan Gülşen Demirkol, 28 Şubat döneminde kurulan ikna odalarının planlayıcısı ve uygulayıcısının Nur Serter olduğunu söyledi.

Demirkol, “İkna odalarında yapılanların haksızlık ve suç olduğunu ifade ettik fakat o günden bugüne bir netice elde edemedik. Bugün 28 Şubat darbecileriyle hesaplaşan yargı organları ikna odalarında uygulamaları da 28 şubat dâvâsıyla birleştirmeli… Nur Serter ikna odalarıyla ilgili belge ve görüntülerin kendisinde olduğunu itiraf etmişti ama kendisi milletvekili olduğu için işlem yapılmıyor” dedi.

“Nur Serter, ikna odalarında görev almış psikologlar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) organize ettiği kişiler yargıya hesap vermelidir” diyen Demirkol, “Nur Serter’in ifadesi alınmalı ve bu işi kimlerle yaptığı, kimleri görevlendirdiği öğrenilmeli ve ikna odalarına ait belge ve görüntüler kendisinden alınmalıdır. Çünkü bu belge ve görüntüler kendi malı değil, üniversite adına suç teşkil eden bir uygulama yapmıştır. Bu belgeler neticesinde bütün sorumlulara ulaşılabilir. Birçok insanın hayatı bu ikna odalarından sonra karardı. Bir çoğu da psikolojik problemler yaşadı. Yargı organları, ikna odalarını kuran ve söz konusu odalarda görev yapanlardan hesap sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Nevin Öner de, Nur Serter’in yargılanması için dâvâ açtıklarını ancak milletvekili olduğu için henüz bir işlem yapılamadığını söyledi.

“İkna odalarına giren ve baskıya uğrayan öğrenciler, ikna odalarının sorumluları olan hem eğitim görevlileri, hem de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden şikâyetçi olmalıdır” diyen Öner, “İkna odalarında yapılan uygulamalar ve psikolojik işkencelerle birçok insan hayatının bir dönemini orada bıraktı. Bizim ömrümüzün 15 yılını boşu boşuna heba ettiler. Bu dâvâ 28 Şubat dâvâsıyla kesinlikle birleştirilmeli. Çünkü 28 Şubat’ın en büyük ayaklarından biri Türkiye’deki kitlesel başörtüsü yasağı idi. Bütün sorumluların yargılanmasını istiyoruz” dedi.

GÖKDEMİR: İKNA ODALARINDA GÖREV ALANLAR TESPİT EDİLMELİ

Hanife Gökdemir ise, ikna odalarıyla ilgili 2010 yılında açmış olduğu davanın düştüğünü söyledi. Gökdemir, “O davadaki taleplerimizden bir tanesi ikna odasında başörtülü öğrencilerle görüşen kişiler kimlerin olduğunun tespit edilmesiydi. Diğer taleplerimizden birisi de Nur Serter’in elinde bulunan görüntülerin alınması ve bunlara tedbir konulmasıydı. Nur Serter milletvekili olduğu için İstanbul’da açtığımız davaya mahkeme görevsizlik kararı verdi. İkna odaları davası 28 Şubat davasıyla birleştirilmelidir. Çünkü ikna odaları ve üniversitelerdeki başörtüsü sorunu 28 Şubat darbesinin bir getirisi olarak ortaya çıkmıştır” dedi.

Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir