• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Altınekin Yatılı Bölge Kur'an Kursu'nun temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Altınekin ilçesinde yapılması planlanan, Altınekin Yatılı Bölge Kur'an Kursu'nun temel atma törenine Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, Altınekin ilçe Müftüsü Hüseyin Korkmaz, Alim-Der Başkanı Ruhi Çok ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Karatay Kaymakamı Haydar Köktaş, yapımına başlanılan yatılı Kuran Kursunun modern bir külliye olarak Altınekin'e kazandırılacağını dile getirerek, içerisinde spor salonu, toplantı odası ve modern dershaneleriyle bölgeye örnek teşkil edeceğini söyledi.

 

Kaymakam Köktaş son olarak, "Burası tamamen Altınekinlilerin kendi gayretleriyle ortaya koyduğu bir müessesedir." diyerek hayırlı olmasını diledi.

 

Altınekin Belediye Başkanı Poçan, hayırseverler tarafından kurulan Âlim-Der'in, bölgenin ihtiyacı olan Cami ve Yatılı Kuran Kursu yaptırmalarının, Altınekin ve çevresi için önemli bir ihtiyaca cevap vereceğinin söyledi.

 

Yapımına başlanılan Yatılı Kur'an Kursu'nun 2 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 3 katlı bir bina olacağını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, kursun bir katını Karatay Belediyesi olarak üstlenebileceklerini ifade ederek, el birliği ile bu eğitim yuvasının kısa bir sürede tamamlanacağını vurguladı.

 

Türkiye'de nüfus oranına göre en fazla caminin Konya'da olduğunu belirten Hançerli, sadece Karatay'da 300'ün üzerinde cami olduğunu ve bu camilerin tüm eksikliklerinin giderildiğini söyledi.

 

Konuşmaların ardından Altınekin Yatılı Bölge Kur'an Kursu'nun temeli okunan dualarla atıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir