• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
HÜDA-PAR Gnl.Bşk. Habertürk Kanalına konuk oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Habertürk TV`de Didem Yılmaz`ın sorularını yanıtladı. Öcalan`ın isteğiyle kurulan HDP ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Yapıcıoğlu, HDP`nin, kendi partilerini kurmaları halinde siyaset sahnesinde aktif olamayacak marjinal sol grupların temsilcilerini Kürtlerin sırtından siyaset sahnesine taşıma projesi olduğunu söyledi.
 
"Alacağımız oylarla birçok kişiyi şaşırtabiliriz"
Yapıcıoğlu, seçimlerde alabilecekleri oy oranıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta ise, "Biz daha önce bir seçime girmediğimiz için oylar arttı mı eksildi mi böyle bir hesap yapmak mümkün olmayacak. Birçok kişinin beklediğinin epey üzerinde oy alacağımızı ve birçok kişiyi şaşırtacağımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.
 
"Sapıklık eğilimleri `Özgürlük` adı altında Kürtlere pazarlamaya çalışılırsa bedeli ödenir"
Yapıcıoğlu, "HDP`nin nasıl bir parti olduğunu ve Batı`daki örgütlenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soru üzerine ise, "HDP kısacası marjinal sol grupların temsilcilerini Kürtlerin oylarıyla siyaset sahnesine taşımaktır. Böyle bir projedir. Kendi örgütlükleriyle parti kurmaları halinde asla siyaset sahnesinde aktif olamayacak nitelikteki marjinal gruplar Kürtlerin sırtına bindirilerek siyaset sahnesine taşınıyor." dedi.
 
Sapık grupları özgürlük adı altında lanse etmeye çalışan HDP`nin Kürtler arasında ciddi bir varlık gösteremeyeceğini belirten Genel Başkan Yapıcıoğlu, "Kürtler hem dinine, hem de gelenek ve göreneklerine bağlı bir halktır. HDP`nin bileşenlerine bakıldığı zaman açılımını yapmaya gerek görmeden `LGBT ve başörtüsünü yan yana getirme veya marjinal sol gruplarla bunları bir araya getirmeye çalışıyor. Sanki Kürtlerin bütün sorunları bitti de. Ruhi hastalık ve bir sapıklık olan eğilimleri veya hastalıkları `Özgürlük` adı altında Kürtler`e pazarlamaya çalışırlarsa bunun bedelini öderler ve ödeyecekler." diye konuştu.
(İLKHA - DOĞRUHABER)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir