• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
HÜR-DER`den CHP`ye başörtü uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İnsan Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER), Hac farizasını yerine getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak`ın, Meclis`e başörtüsüyle girmelerine izin vermeyeceklerini söyleyen CHP`li Vekilleri uyardı.
 
"Başörtüsü en doğal haklarıdır"
HÜR-DER yetkililerinden Av. Şaban Dalgın yaptığı açıklamada, "Milletvekillerine yönelik yapılacak her türlü engellemeyi kınıyoruz. İnançlarının gereği olarak hacca gidip gelmelerinden sonra Allah`ın emirlerine harfiyen uyma gereği hissederek örtünmelerini ve bu örtülü halleriyle meclise girmelerini, biz en doğal hakları olarak görüyoruz." diyerek meclise örtünerek gelecek olan bayan milletvekillerine destek verdi.
 
Milletvekillerinin örtünmelerini önemseyin
Doğal haklarını engelleyecek herkesi, özellikle CHP zihniyetini şimdiden uyardıklarını söyleyen Dalgın, "CHP olarak halkı karşınıza almayın, halkı karşınıza almakla her zaman zarar edeceksiniz. Bu gidişle halkın gözünde dine düşman bir yapı olarak anılmaya devam edeceksiniz. Bu işe kalkışmayın ve sakın halkın başörtülü milletvekillerinin bu şekilde meclise girme taleplerini dikkate almamazlık yapmayın, halkı önemseyin." dedi.
 
Dalgın, son olarak CHP`nin halkın inançlarına saygılı olmasını isteyerek, "Dininin gerektirdiği şekilde yaşamak isteyene engel olmamalısınız." ifadelerine yer verdi.
 
(Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir