• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Okul var ama yol yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Son yıllarda Şanlıurfa merkezde yapılan okulların birçoğunun dağlık alanda yapılması birçok mağduriyeti de beraberinde getirdi. Bu okullara giden yolların bozuk olmasından dolayı birçok öğrenci, okula gitmek istemiyor. Öğrencileri okula götürmesi için tutulan okul servislerinin, yolların bozukluğunu ileri sürerek öğrencileri yarı yolda bırakmaları bu mağduriyeti daha da artıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber mağduriyetlerin artmasından korkuluyor.

 

Osmanlı Mahallesindeki dağlık alana yapılan okullardan biri olan Şair Nabi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okullarına giden yolların bozuk olmasından dolayı mağdur olduklarını söylediler.

 

"Servisçiler arabamız hasar görür diye bizi aşağıda bırakıyor"
"Okula gidip gelmek yazın kolay da kışın zordur" diyen Abdulkadir Polu, "Dün eve giderken ayağım taşa takıldı, düşüp elimi incittim. Servisçiler arabamız hasar görür diye bizi aşağıda bırakıyor, biz de bu rampayı zor çıkıyoruz. Yetkililerden bu yolun yapılmasını istiyoruz." dedi.

 

"Yetkililerden bu yolların biran önce yapılmasını istiyorum"
Bozuk yolların yapılmasını isteyen Halil Sarınç da, "Bütün arkadaşlarım bu rampayı çıkmakta zorluk çekiyorlar. Bu okulla geldiğim günden beri üst üste ayakkabı değiştiriyorum. Birçok ayakkabı değiştirdim bu rampayı çıkmaktan. okul servislerine para veriyoruz ama rampadan dolayı araba burayı çıkamıyor. Aşağıda bizi bırakıyorlar. Biz de bu rampayı çıkana kadar çok zorluk çekiyoruz. yetkililerden bu yolların biran önce yapılmasını istiyorum." diye konuştu.

 

"Birçok öğrenci arkadaşım bu yol yüzünden okula gelmek istemiyor" Okul servislerinin kendilerini yarı yolda bıraktıklarını ifade eden İbrahim Halil Saçıntı ise, yetkililere seslenerek, "Servis tutulmuş ama servis yukarı çıkamadığı için bizi aşağıda bırakıyor. Servis niye böyle yapıyor. Devlet niye bu yolu yapmıyor. Milli Eğitim bir an önce bu yol için bir şeyler yapmalı. Birçok öğrenci arkadaşım bu yol yüzünden okula gelmek istemiyor." ifadelerini kullandı.

 

Devlet buraya okul yapmış ama yol yapmamış
Evlerini yaptıkları arsaların kendilerine ihale yoluyla satıldığını, bu yolun yapılması için çok sayıda dilekçe vermelerine rağmen yetkililerin bu konuda herhangi bir çalışma yapmadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Cuma Altundağ, "Yol çok bozuk olduğu için arabalar buradan çıkamıyor. Pazardan aldığımız meyve sebzeleri evimize getiremiyoruz. Öğretmenler, öğrenciler hepsi perişan haldeler. Okula geldiklerinde yarı yolda oturup dinlendikten sonra okula gidiyorlar. Devlet buraya okul yapmış ama yol yapmamış." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Mahalle sakinlerinden Mehmet Bilen ise, evlerini yaptıkları yerin yolunun çok bozuk olduğunu ve öğrencilerin okula giderken çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek yetkililerin bir an önce bu yol için çözüm bulmalarını istedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir