• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Başörtüsü kararı alan vekil sayısı 4 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Hac dönüşünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne başörtüsüyle gireceğini açıkladı.

Hacca giden kadın milletvekillerinin TBMM`ye başörtüsüyle girip girmeyeceği konusu tartışılırken, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de hac farizasını yerine getirdikten sonra başörtüsü takarak, TBMM`ye de bu şekilde gideceğini açıkladı.
 
Suudi Arabistandan dönen Şahkulubey, Hacca gittikten sonra çok etkilendiğini ve orada taktığı başörtüsünü artık çıkartmayacağını söyledi. Şahkulubey, hacda yaptığı iç muhasebe sonunda verdiği karara en çok annesinin sevindiğini vurguladı.
 
Kararı verirken hiçbir dış etkenden etkilenmediğini ifade eden Şahkulubey, "Başörtüsü olayı kişinin Rabbi ile olan bir kulluk meselesidir. İnsanın başını örtmesi, Allahla aralarında olan bir konudur. Haca giden her hanım `dönüşte başını örtecektir; örtmeyenin hacı kabul değildir` gibisinden bir hüküm kesinlikle mevcut değildir.
 
Ben kendi mevcut durumumu göz önünde bulundurarak başımı örtmeye karar verdim. Başımı örtmemle bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi, karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum" dedi.
 
Hac dönüşü hava değişiminden ötürü hastalandığını ve tedavi gördüğünü anlatan Şahkulubey, iyileşmesi halinde perşembe günü meclise başörtüsüyle gideceğini kaydetti.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ DAHA KARAR ALMIŞTI
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Bayazıt Kaçar ve Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da daha önce yaptıkları açıklamada TBMM`ye başörtüsüyle gireceklerini belirtmişlerdi.

BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK YÜZDE 72
Diğer taraftan milletvekilllerinin başörtüleriyle TBMM Genel Kurulu`na girecekleri yönündeki haberlerden sonra yapılan anketlerde halktan destek geldi.

Kamuda başörtüye yüzde 74 destek veren vatandaş, başörtülü vekile de `evet` dedi.

MAK Danışmanlığın 81 ilde gerçekleştirdiği anketten başörtülü milletvekilline tam destek çıktı. Buna göre katılımcıların yüzde 74`ü kamuda başörtüsüne destek verirken, yüzde 16`sı karşı çıktı. Yüzde 10 ise kararsız kaldı.

"Size göre TBMM`de başörtülü milletvekili olmalı mıdır" sorusuna ise yüzde 72 evet, yüzde 19 hayır cevabı verirken yüzde 9 ise kararsız kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir