• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
Batman'da akaryakıt ve LPG istasyonlarında çapraz denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Batman il ve ilçelerinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG istasyonlarında gerçekleştirilen çapraz denetimler sonucunda, 88 lisanslı akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonunun tamamının denetlendiği belirtildi.

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Batman il ve ilçelerinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarında Batman, Siirt, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Elazığ ve Van Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden 27 personel, Genel Müdürlükten 6 personel, Batman ilinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünden 8 personel olmak üzere, toplam 41 personel ve 8 denetim aracından oluşan 4 ekip halinde Bakanlığın koordinatörlüğünde çapraz denetim yapıldı.

Denetlenen istasyonlardan 6 akaryakıt istasyonu ile 3 LPG oto gaz istasyonunun faaliyette olmadığı tespit edildi.

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada denetim sonuçları şu alt başlıklarla sıralandı:
"Toplam 144 adet lisanslı işyerinde 88 Akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonunda denetim yapılmıştır. Yapılan lisans denetimlerinde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır.

Marker kontrolü
Faaliyette olan Akaryakıt istasyonlarından satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla 110 adet Marker Testi yapılmış, yapılan Ulusal Marker Ölçümlerinin tamamı geçerli çıkmıştır.

Damga kontrolü
Batman ilinde faaliyette bulunan istasyonlarda bin56 adet Akaryakıt sayacı ve 123 adet LPG sayacı olmak üzere toplam bin179 adet Akaryakıt ve LPG sayacının damga sürelerinin kontrolleri yapılmıştır. Yapılan Damga Kontrolü denetimlerinde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır.

Miktar kontrolü
Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise, 543 adet Akaryakıt sayacı ve 119 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 662 adet Akaryakıt ve LPG sayacı denetlenmiştir. Bu miktar kontrollerinde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır.
Bir istasyonda tüp dolum aparatı tespit edilmiş ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir