• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Belediye ve sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Tüm Bel-Sen Sendikası'nda yapılan imza törenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ve çok sayıda personel katıldı.


Toplu iş sözleşmesi töreninde bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, "Söz konusu sözleşme belediye yönetimleri ile memur sendikaları arasında Türkiye'de pek uygulanmamaktadır. Memur sendikamız Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şubesi ile bugün imza altına alacağımız metin bu anlamda önemlidir." dedi.


Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, toplu iş sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada sözleşmenin sadece çalışanların hanesine girecek para olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.


Alpkaya, "Bu sözleşmeyi kamu emekçilerinin yıllarca vermiş olduğu grevli toplu sözleşmeli sendikal hak mücadelesine bir katkı olarak algılanmalıdır." diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, sözleşme metnini imzaladılar. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir