• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Hal esnafının başıboş hayvanlarla başı dertte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis hal esnafı, başıboş bırakılan hayvanların gece vakitlerinde sebze haline girerek sebze ve meyvelerine zarar verdiğini belirterek yetkililerden yardım istediler. Esnaflar hal binasında daha önce var olan bekçilerin sonradan kaldırılmasının mağduriyetlerini daha da artırdığını söylediler.

Başıboş bırakılan hayvanların sebze ve meyvelerine zarar verdiğini dile getiren hal esnafından Adıl Seydioğlu, "20 yıla aşkındır bu halde komisyonculuk yapıyorum. Daha önceleri bu halın güvenliğini sağlamak için gerek gündüz gerekse de geceleri belediye tarafında bekçiler bırakılıyordu.

Fakat bu son zamanda eskide var olan bu uygulama belediye başkanı tarafında kaldırıldı. Geceleri hal binasının güvenliğini sağlamak için bekçiler konulmuyor. Bekçi konulmadığı gibi, mevcut olan sebze halinin girişindeki kapı yıllardır bozuk ve kapanmamaktadır." İfadelerini kullandı.

"Bizler vergimizi, kiramızı belediyeye verdiğimiz halde bu hizmetten yaralanmıyoruz." diyen Seydioğlu, "Daha önce sebze ve meyvelerimizi rahat bir şekilde bırakarak evimize giderken şimdi bunu yapamıyoruz. Çünkü akşam eve gittiğimizde sebze ve meyvelerimiz dışarıda kalıyor. Sebze halimizin kapısının olmaması nedeniyle açık kalıyor. Bekçi de olmayınca malımız Allah'a emanet kalıyor.

Bununla beraber hem hal binasında hırsızlık vakaları meydana geliyor hem de başıboş bırakılan hayvanlar geceleri sebze ve meyvelerimize zarar veriyor. Zarar verdiği gibi çoğu zaman bu sebze ve meyvelerin üzerini pisletiyor.

Defalarca hal esnafı olarak belediyeye müracaat etmemize rağmen bu güne kadar mağduriyetimizi giderecek herhangi bir adım atılmış değildir." dedi.
Konu hakkında görüştüğümüz Belediye yetkilileri ise, yapımı tamamlanma aşamasında olan yeni hal binasının bu yıl hizmete sokarak bu sıkıntıyı gidereceklerini belirttiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir