• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Yetim-Der 21 genci evlendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), 3 Kasım Pazar günü yapacakları toplu düğün merasimi ile 21 genci evlendirecek.

Yapacakları düğün merasimi ile ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, 2011 yılında başlatmış oldukları `Huzura Adım` projesi çerçevesinde, ilk etapta 20, daha sonra 24 ve son olarak da 3 Kasım Pazar günü 21 genci evlendireceklerini söyledi.

Evlendirdikleri gençlere maddi ve manevi desteklerde bulunduklarını söyleyen Karavil, evlenecek gençlerin beyaz eşyalarını, yatak odası takımlarını, oturma grupları gibi ev eşyalarının tamamını karşıladıklarını dile getirdi.

Huzura adım projesi kapsamında `Bekar Gençlerimiz Kalmasın` sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Karavil, "Amacımız gençleri evlendirerek onları kötü ortamdan sakındırmaktır. Gençleri zina ve fuhuş bataklığından kurtararak mutlu bir yuva kurmalarına yardımcı olmaktır." dedi.

Yetimleri evlendirme hizmetlerinin devam edeceğinin altını çizen Karavil, ilk etapta 65`e çıkan evlendirme sayısını 100`e ulaştırmayı düşündüklerini, ayrıca bu sayıdan sonrada çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Karavil son olarak, 3 Kasım Pazar Günü saat 12.30`da Batıkent Meydanı`nda gerçekleşecek düğün merasimine tüm duyarlı halkı davet ettiklerini söyledi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir