• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bursa Ziraat Odası başkanlık seçimi öncesi adaylar açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Ziraat Mühendisleri Platformu, Ziraat Odası başkanlık seçimi için basın açıklaması yaparak yönetim kurulu adaylarını açıkladı.

Osmangazi Ördekli Kültür Merkezinde Saat 10.00'da başlayan açıklamayı platform adına Ziraat Mühendisi Erdal Eroğlu yaptı. Konuşmasına misafirleri selamlamayla başlayan Eroğlu, giderek artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının, insanlığın en önemli sorunu olduğuna dikkat çekti.

Ziraat Mühendisleri odasının ülkenin geleceği adına gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne politika üretmek ve yol haritaları belirlemek gibi önemli sorumluluğu olduğunu kaydeden Eroğlu, "Ancak bugüne baktığımızda ne Ziraat Mühendisliği mesleğinin ne de Ziraat Mühendisleri Odasının hak ettiği yerde olmadığını üzülerek görmekteyiz." sözlerine yer verdi.

Meslek çalışanlarının kamu ve özel sektörde yaşadığı sorunların her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü dile getiren Eroğlu, " Zirai ilaç bayiliği sınavları, tarım danışmanlarının sorunları, kamuda TARGEL statüsünde istihdam edilen personelin durumu, sorumlu yöneticiliğin aşındırılması gibi sorunlara çözümler yanlış zeminlerde aranmakta, Ziraat Mühendislerinin umudu köreltilmekte ve geleceği karartılmaktadır." ifadelerini kullandı.
Bursa Ziraat Mühendisleri Platformu'nun amaçlarını maddeler halinde sıralayan Eroğlu, "Ülke ve dünya pazarının ihtiyacı olan güvenilir gıda, kaliteli tarım ve hayvancılık üretimine rehberlik etmek istiyoruz. Gıda, Tarım, ve Hayvancılık sektörlerinde verimliliği artıracak ve rekabet gücünü yükseltecek politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz." şeklinde ulaşmak istedikleri hedefleri açıkladı.

Program, amaçlanan hedeflerin okunmasından sonra Ziraat Mühendisleri odası yönetimi için aday, yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı ile son buldu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir