• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Cumhuriyet seçkin sermaye çevrelerinin değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
5. İzmir İktisat Kongresi Swiss Otel`de başladı. Kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşma yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet`in ilk yıllarında uluslararası sermayeye kapı aralandığını, yabancıların mülk edinmesinin önünün Atatürk döneminde açıldığını ve yabancılara toprak satıldığını vurgulayarak, "Cumhuriyet tarihimizle ilgili olarak iktisatta, dış politikada, siyasi hayatta, demokraside kuruluş dönemiyle sonrasının, özellikle 1940`lı yıllar ve müdahale dönemlerinin, birbirinden çok farklı olduğunu herkesin bilmesi gerekir" dedi.
 
Başbakan Erdoğan`ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:
 
"Cumhuriyet nasıl ki sadece seçkinlerin Cumhuriyeti değilse seçkin sermaye çevrelerinin de Cumhuriyeti değildir"
 
"Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin büyük sermayedarlarına öz evlat muamelesi yapıp, Anadolu sermayesini horlamak, itip kakmak asla ve asla Cumhuriyetin iktisat politikası değildir"
 
"Cumhuriyet nasıl ki 76 milyonun cumhuriyetiyse Cumhuriyet`in kazanımları da eşit derecede 76 milyonun kazanımlarıdır.
 
Cumhuriyetimize yapılmış her hizmet, ortaya konulmuş her eser belli bir zümrenin değil topyekun milletçe hepimizin gurur duyacağı eserlerdir"
 
"(Hızlı tren) Ankara-Eskişehir arasını bitirdik inşallah yılbaşına kadar İstanbul etabını bitireceğiz"
 
"AB`nin önce kendi üyelerine bir bakması lazım, özelleştirmede rekortmen Türkiye`dir. Kendi üyelerini iyi incelemiyor. Özelleştirmeyi en başarılı şekilde yürüten ülke şu anda Türkiye`dir ve bizim iktidarımızdır"
 
"Sermayenin küreselleştiği bir ortamda adalet, vicdan küreselleşmiyorsa dünyanın geleceğinin bugünden iyi olacağını söylemek mümkün değildir" 

Bu haberler de ilginizi çekebilir