• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
TKDK çiftçilere hibe destekli traktör verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü 9. ve 10. Çağrı dönemlerindeki tedbir kapsamında alınan müracaatlardan projeleri kabul edilen 37 adet projenin traktör ve ekipmanlarının 23 adeti, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törende Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç projesi kabul edilen çiftçilere anahtarlarını teslim etti.Modern tarım yaparak işletme başına gelirin artırılması gerektiğini ifade eden Güvenç,üreticilere bol kazançlar diledi.

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ise yaptığı açıklamada, "Bugün 9. ve 10. çağrı programlarında traktör almaya hak kazanan 37 çiftçimize traktörlerini teslim ediyoruz. Bu 37 projenin toplam tutarı 3 milyom808 bin 788 TL'dir. Sektör olarak Hayvancılık işletmeleri, Arıcılık, süs bitkileri ile biber, kimyon, aspir, sarımsak gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi yatırımlarına 110 Hp'ye kadar traktör ve ekipmanlarına destek veriyoruz." İfadelerini kullandı.

11. çağrı döneminin başvuru tarihlerinin 8 Kasım'a kadar uzatıldığını hatırlatan Ekinci, şu an itibarı ile 57 adet yeni projenin alındığını belirterek 100 adet yeni proje ile Şanlıurfa'ya çok sayıda modern işletmeler kazandıracaklarını ifade etti.
Yüzde 50 hibe destekli traktör almaya hak kazanan çiftçilere traktörlerinin anahtarlarını teslim eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç hayırlı olsun dileklerinde bulundu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir