• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Hacdan dönen Vekil, Meclise başörtüsüyle girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ- Başörtüsü ile Meclis'e girilip girilmeyeceği konusu uzun süreden beri gündemi meşgul ederken, Siyasi partilerin Meclis'te 'başörtülü vekil' konusuna olumlu yaklaşması, Başbakan Erdoğan ve kurmaylarının başörtüsü ile Meclis'e girilmesinde hiçbir sakınca olmadığını ifade etmeleri üzerine, yeni yasama yılında TBMM'de başörtülü vekilin olup olmayacağı merak konusu oldu.

Mardinli Vekil, Başörtüsü ile Meclis'e girecek
Hac farizasını yerine getirmek üzere gittiği Suudi Arabistan'dan dönen Ak Parti'nin Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Meclis'e başörtülü gideceğini açıkladı.

Şahkulubey yaptığı açıklamada, haccın kendisini çok etkilediğini, hacda yaptığı iç muhasebe sonunda verdiği karara en çok annesinin sevindiğini, ve orada taktığı başörtüsünü artık çıkartmayacağını söyledi.

Kararını verirken hiçbir dış etkenden etkilenmediğini dikkat çeken Şahkulubey, "Başörtüsü olayı kişinin Rabbi ile olan bir kulluk meselesidir. İnsanın başını örtmesi Allah'la aralarında olan bir konudur. 'Hacca giden her hanım dönüşte başını örtecektir, örtmeyenin haccı kabul değildir.' gibisinden bir hüküm kesinlikle mevcut değildir. Ben kendi mevcut durumumu göz önünde bulundurarak başımı örtmeye karar verdim. Başımı örtmemle birlikte, bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum." dedi.

Hac dönüşü hava değişiminden ötürü hastalandığını ve tedavi gördüğünü anlatan Şahkulubey, iyileşmesi halinde perşembe günü açılacak olan Meclise başörtüsü ile girme kararı alan diğer 3 milletvekili arkadaşı ile birlikte meclise gideceklerini sözlerine ekledi.

Tarihe geçecek
Mardin'in tarihinde ilk kadın milletvekili olma özelliği taşıyan Şahkulubey, başörtüsü ile meclise girmesi halinde, bu alanda da 'İlk başörtülü milletvekili' olarak Türkiye tarihine geçmiş olacak.

Geçtiğimiz ay açıklanan Demokratikleşme Paketi ile birlikte başörtüsünün önündeki engeller kısmen de olsa kaldırılmış, başörtülülerin kamuda çalışabilmesinin önü açılmıştı. Bu düzenleme ile birlikte yüz binlerce başörtülü, kamuda hiçbir engelle karşılaşmadan çalışmaya başladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir