• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
"Gözyaşlarıyla veda tavafı yaptık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl Mekke'de hac farizasını yerine getirip Allah'a kulluk görevini ifa eden milyonlarca Müslüman, ülkelerine dönüyor. Türkiyeli hacıların da yurda döndüğü bugünlerde Batman'ın hacı kafilesi de memleketlerine ulaştı.

Duygularını, 'Anlatmak yetmez, yaşamalı' diye ifade eden hacılar, her yanı Peygamber ve sahabelerinin izini taşıyan beldelerden ayrılırken gözyaşlarını tutamadıklarını söylediler.

Her yanında Peygamber ve sahabelerinin eserlerini barındıran ve gidenin tekrar gitmek istediği mukaddes beldelerdeki manevi atmosferi soluyanlar, o duyguları sürekli yaşamak isterler. Mukaddes topraklarda hac farizasını yerine getiren hacılar, orada bulundukları sürece yaşadıkları duyguları anlattılar.

İnsanlar o topraklardan doymuyor
Hacca gitmeyen herkese o güzel duyguları ve Peygamberimizin sevgisini yaşamalarını tavsiye eden Hacı Cafer Göresine, "Allah, o güzel yerleri herkese nasip etsin. Oralar anlatmakla ifade edilemez ancak yaşamakla anlaşılır. İnsanlar hiçbir zaman Medine-i Münevvere'den doymuyor. Orada çeşit çeşit insanlarla birlikte saf tutmanın heyecanını yaşadık. Oranın sevgisi halen daha benim kalbimdedir. Şimdiden düşünüyorum, ne zaman bir daha Peygamber efendimizi ziyaret edeceğim. Peygamberimize veda etiğimiz zaman ağlamaktan bir şey yapamadık. Kabe'yi ilk gördüğüm an, beni bir heyecan, bir sevinç tuttu ve ağlamaktan kendimi alıkoyamadım. Kabe'nin ezan sesi o kadar güzel ki insan hiçbir zaman doyamıyor. Allah orayı ve o güzel duyguları herkese kısmet etsin. Veda tavafı yaparken hep gözyaşları içinde yaptık. Kabe'nin tozu ve dumanı bile insana ilaçtır. Otobüslerimize bindikten sonra ağlayarak gözümüz Mekke'de kaldı." dedi.

Üç sene boyunca hacca gitmek için ismini yazdırdığını ve bu sene kendisine o kutsal topraklara gitmenin nasip olduğunu ifade eden Hac farizasını yerine getiren kafilenin bir başka ferdi Hacı İbrahim Sunca, Haccın atmosferini görmenin dille ne kadar anlatılsa bile az olduğunu ve Haccın o güzelliğini söylemekle anlatılamayacağını belirtti.

Gençken Hacca gitmek en güzelidir
Hacca gitmek isteyen herkese Allah'ın haccı nasip etmesini dileyen Sunca, "İlk olarak Medine-i Münevvereye gittik. Oraya gittiğimizde ve Peygamberimizin huzuruna vardığımızda bizi bir heyecan sardı ve ağlamaya başladık. Orada bol bol kendimize, ailemize ve tüm İslam alemine dualarda bulunduk. Daha sonra Mekke'ye geldiğimizde ve Kabe'yi gördüğümüzde de çok duygulandık, ağladık. O kutsal toprakların neresine gittiysek aynı duyguları yaşadık. Allah, oraya giden herkesin günahını affetsin. Ağlayarak veda tavafı yaptık. Oradan ayrılmaya elimiz varmıyordu. Tavsiyemiz ne kadar Müslüman varsa gitsin ve o güzel atmosferi yaşasın. En önemlisi de insanlar gençken gitsin ve gençken gidilirse ibadetin tadı daha çok alınır." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir