• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
Avrupa`da İslam düşmanlığı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA-Fransa`da Islamofobi ile Mücadele Kurumu`nun (CCİF) internet sitesinde yer alan habere Fransa`nın Troyes şehrinde, bir alışveriş mağazasında gerçekleşen olayda, tesettürlü bir bayan, iki Avrupa uyruklu bayan tarafından saldırıya uğradı. Irkçı ve İslam düşmanları tarafından polise suç duyurusunda bulunan tesettürlü bayan, polis tarafından suçlu bulundu.

Saldırıdan hemen sonra CCİF kurumunu arayan bayan ismini vermeyerek başından gecen olayı kuruma bildirdi, saldırıya uğrayan Müslüman bayan, saldırganların uzun süre sözlü taciz ettiklerini ve sonrasında 4 çocuğunun gözleri önünde yere atılıp dövüldüğünü belirtti. Saldırıya uğrayan Müslüman bayanın anlattığına göre İslam düşman olan saldırganları mağazanın müdürünün zorlukla durdurabildiğini söyledi.

Saldırı sonrası başörtüsü ve peçesi yırtılan bayanda ellerinde yüzlerinde izlerin kaldığı belirtildi.

Saldırıdan sonra suç duyurusunda bulunmak için gittiği polis merkezinde, bayan polisin saldırıya uğrayan bayanın peçesiyle bayanları kışkırttığını ve suçlunun o olduğu demesi, Fransa`da Müslümanlara olan ırkçılığı gösteriyor. Öte yandan CCİF saldırıya uğrayan bayana hukuki destek olacaklarını belirttiler. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir