• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
`Hamas Basite Alınamayacak Bir Güç Haline Geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İsrail`de yayınlanan Yediot Aharonot gazetesi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın basite alınamayacak bir güç haline geldiğini ve bölgede arka arkaya yaşanan krizlerin Hamas`ın gücünü yok ettiğinin söylenemeyeceğini yazdı.

Yediot Aharonot`un bugünkü (29 Ekim Salı) sayısında yayınlanan haberde, Hamas`ın fırtına karşısında eğilip sonra yeniden ayağa kalkma işini iyi becerdiği iddia edildi.

Hamas Hareketi`nin uzun menzilli füze imalini sürdürdüğünün tahmin edildiğini ifade eden gazete, Mısır sınırındaki tüneller aracılığıyla Gazze`ye silah girişinin de sürdüğünü ve silah kaçırılan tünellerin zarar görmediğini öne sürdü.

Hamas ve İsrail ordusu arasında olası bir savaşın çok çetin geçeceğini ifade eden gazete, Hamas`ın yakın aralıklı ve uzun süren çatışmalar yerine kısa sürecek ve uzun aralıklı savaşları tercih ettiğini ve bu sürede kendini yenilediğini yazdı.

Haberde ayrıca, Muhammed Ed-Dayf`ın hâlâ Hamas Hareketi`nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları`na komuta ettiğinin ve Mervan İsa`nın ise askeri ve siyasi kanatlar arasındaki koordinasyondan sorumlu olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

FİEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir