• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Marmaray`a kardeş geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İşte Erdoğan`ın konuşmasından satır başları;
1453`te Fatih şehre girdiği andan itibaren, İstanbul`u imar etmek, halkın gönlünü kazanmak için çalışmış ve bizlere bunu miras olarak bırakmıştır.

Kurtuluş Savaşımızı kağnılar üzerinde cepheye cephane taşıyarak kazandık. Yorgun ve bitkin neferlerimizle destanlar yazdık. Yolun medeniyet olduğunu, ulaştırmanın istiklal olduğunu, kalkınma ve bağımsız olduğunu, Cumhuriyet`e giden yolda milletçe tecrübe ettik.

TÜP GEÇİT 2015`TE BİTECEK
Marmaray`ın sadece bir İstanbul projesi olmayıp, aynı zamanda bir insanlık projesi olduğuna işaret eden Erdoğan, Marmaray`ın İstanbul`un olduğu kadar İzmir`in, Trabzon`un, Antalya`nın, Diyarbakır`ın, 81 ilin projesi oldğunu kaydetti.
Törende konuşan Japonya Başbakanı`nın, Japonya ile İstanbul`u birleştirmek istediğini söylediğini ifade eden Erdoğan, "İnşallah Tokyo, Pekin, Londra, Üsküdar. Olur mu, olur. Marmaray, Pekin`den, Tokyo`dan, Londra`ya kadar inşallah tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin projesidir. Bir barış, dayanışma projesidir" dedi.

Erdoğan, Japonya ile başka bir adımın daha atıldığını vurgulayarak, Sinop`taki nükleer enerji projesinin Japonya, Fransa ve Türkiye olarak birlikte inşa edileceğini anlattı.

Denizin altından geçecek bu trenlerin yolcuları olduğu kadar sevgiyi, kardeşliği, aşkı da kıtalar arasında taşıyacacağını dile getiren Erdoğan, 2015`te de biraz daha güneyden, içinden otomobillerin geçeceği tüp geçidin de bitirileceğini kaydetti. Denizin altındaki çalışmaların devam edeceğini, aynı yıl 3. köprünün de inşallah bitirileceğini dile getiren Erdoğan, bunların, İstanbul`un ulaşımı için iktidarlarının neler yaptığının ortaya koyulması bakımından önemli olduğunu söyledi.

MARMARAY`A KARDEŞ MÜJDESİ
Erdoğan, Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray`ın Üsküdar Meydanı`nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Marmaray`ı, İstanbul`un ve Türkiye`nin tarihine yaraşır şekilde, barışın, sevginin, dostluk ve kardeşlik üzerine inşa ettiklerini söyledi.

"Bu büyük eser, önce Türkiye`nin eseri olduğu kadar, insanlığın bir eseridir" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizi sevsin ya da sevmesin, bizi beğensin ya da beğenmesin, bize oy versin ya da vermesin, İstanbul ve Türkiye`deki her bir kardeşim, gönül rahatlığı içinde bu büyük yatırımla gurur duysun. Biz, bu büyük projeyi, bu asrın projesini başlatan ve tamamlayan olduk ama biliniz ki 150 yıl önce hayalini kurandan bugün bu projeyle aynı şehirde, aynı ülkede, aynı dönemde yaşayana kadar herkes, bu gurur verici tabloda pay sahibidir. Allahımıza hamdolsun. Marmaray hepimizin eseri, milletimizin eseri, ülkemizin eseridir. Her zaman bir şey söylüyoruz, hatırlayın: `Biz bu milletin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız`. Biz, bunu yapıyoruz. Bu hizmetkarlık, Marmaray`da son olmayacaktır. Denizin altına inşa edeceğimiz diğer tüp geçitle de inşallah en kısa zamanda Marmaray`a bir kardeş kazandıracağız."

100. yıl dönümünü daha büyük eserlerle kutlayacağız
Erdoğan, üçüncü köprüyü, havalimanını, körfez geçişini ve İzmir Otoyolu`nu tamamlayıp, küresel ölçekli projelere yenilerini ekleyeceklerini bildirerek, "Ankara, Eskişehir ve Konya gibi sadece birkaç ay içinde İstanbul`u da hızlı trene, inşallah hedefimiz, yıl sonuna kadar kavuşturacağız. Sivas, Bursa, İzmir`i de hızlı trenle inşallah tanıştıracağız.
 
Cumhuriyetimizin 90`ıncı kuruluş yıl dönümünü Marmaray`la taçlandırırken, 100`üncü kuruluş yıl dönümünü, daha büyük, daha gurur verici eser ve yatırımlarla kutlayacağız" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir