• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Nusaybin teşkilatı Cizre`deki saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Hür Dava Partisi Nusaybin İlçe Teşkilatı, BDP-PKK gençlik yapılanması YDG-H çetesi tarafından Cizre`deki üyelerine yönelik saldırılarını kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.
 
HÜDA PAR`ın kurulduğu günden beri, değişik zaman ve zeminlerde karanlık odakların saldırısına maruz kaldığı belirtilen açıklamada, "Halkımızın temel İslami inançlarını baz alarak siyasi hayatına başlayan ve tek amacı milletimize hizmet olan Hür Dava Partisi Türkiye genlinde faaliyetlerine hız verdikçe ve buna paralel olarak halkımızın teveccühü çoğaldıkça, ülkemizin ve özelde Kürdistan`ın üzerinde hesapları olan karanlık odakların bu hesapları alt üst olmuştur. Bunun sonucu olarak da bize gönül veren aziz kardeşlerimize ve evlerine bilfiil sözlü ve silahlı saldırı yapılmıştır. Bu saldırıların sonuncusu; medrese ve alimleriyle ünlü kadim ilçemiz Cizre`de 23.10.2013 tarihinde gece saat 20:30 civarında BDP-PKK gençlik yapılanması YDG-H çetesi tarafından gerçekleştirilmiş olup, aynı zamanda kendi basınında da üstlenmiştir." denildi.
 
Daha önceleri de bu tür saldırıları Silopi, Diyarbakır gibi değişik yerlerde gerçekleştiren bu yapıyı uyarması gereken BDP-PKK`nin, olaylar karşısında sessiz kaldığını ve adeta teşvik ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Öte yandan failleri ve fiilleri belli olan bu olayları görmezden gelen güvenlik güçleri sessizlikleri ile olaylara ortak konumuna düşmüşlerdir. Ayrıca `bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın` mantığı ile hareket eden İslami yapı ve kişilerin bu vurdumduymaz tavırlarını terk etmeye, onları bir kez daha İslami kardeşlik görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz.
 
Yüce halkımıza şunu açıkça ilan ediyoruz ki; mazlum halkımıza hizmet etmek için her ne pahasına olursa olsun hizmet etmeye devam edecek, onu emperyalist ve Marksist-Leninist karanlık güçlere karşı uyarıp koruyacağız. Bu bağlamda vicdan sahibi tüm özgür ve duyarlı siyasi ve sivil toplum kuruluşlarını göreve davet, bu fitnenin önüne geçmelerini bekliyoruz."
 
Açıklamada son olarak, "Olayda yaralanan aziz kardeşlerimize acil şifalar diler, değerli Cizre halkına ve Hür Dava Partisi mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Ayrıca bu menfur saldırılar karşısında gösterdikleri sabır ve metanet için değerli yöneticilerine ayrıca teşekkürlerimizi bildiririz." denildi.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir