• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek muhtarlarla biraraya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valiliği tarafından TPAO Kristal Park Tesisleri'nde düzenlenen yemekli toplantıda, Batman'daki 39 mahalle muhtarı ve kamu kurum yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıya Vali Yılmaz Arslan, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı M. Mahsum Padir, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahrettin Kağba, mahalle muhtarları ve kamu kurum yöneticileri katıldı.

Toplantının selamlama konuşmasını yapan Vali Arslan, uzun süreden beri muhtarlarla bir araya gelip kentin sorunlarını konuşmak istediklerini belirterek muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra konuşma yapan Maliye Bakanı Şimşek, şehrin seçilmiş insanları olan muhtarlardan kentin sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek istediğini belirterek toplantıyı düzenleyen Valiliğe teşekkür etti.

Muhtarlar adına konuşan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı M. Mahsum Padir, kentin sorunlarına ilişkin bazı tespitlerde bulunarak, üniversite, iluh deresinin ıslah edilip kentsel dönüşüm kapsamına alınması ve OSB genişletme çalışmalarının hızlandırılması gibi konularda Maliye Bakanı Şimşek'ten taleplerde bulundu.

Batman'da yürütülen projelerin toplam maliyeti 2 milyar 79 bin TL
Muhtarlardan kendisine yöneltilen sorulara ilişkin açıklama yapan Maliye Bakanı Şimşek, "Çok şükür bölgemizde pozitif bir hava var. Memleketin temel sorunlarını çözmeye yönelik bir çaba var. İnşallah bunlar başarılı olur. Batman'da ve bölgenin tamamında hem ekonomik hem kültürel hem de siyasi açıdan topyekün bir şekilde daha huzurlu, daha müreffeh daha ileri bir noktaya gideriz. Bunun için büyük bir çaba içerisindeyiz. Gerek yasa değişikliği yoluyla gerekse diğer çabalarla bir anlamda ülkenin demokratik standartlarını iyileştirme çabasındayız." dedi.

Batman'da yürütülen projelere değinen Maliye Bakanı Şimşek, devletin Batman'da yürütülen ulaştırma, eğitim, sağlık v.s projelerinin toplam maliyetini 2 milyar 79 bin TL olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, köprülü kavşaklardan ana arterlerdeki alt yapı çalışmalarına kadar birçok dev projenin devam ettiğini ve bundan birkaç hafta önce sadece Hasankeyf'te dört köprü için 250 milyon TL'lik bir projenin temelinin atıldığını kaydetti.

Muhtar maaşları 870 TL olacak
Batman için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına değinen Maliye Bakanı Şimşek, "Benim muhtarlardan aldığım en büyük taleplerden biri de kendi özlük hakları. Genelde karşılaştığımızda 'maaş, sosyal güvenliğe yetmiyor' şeklinde sık sık bu tür şikayetlerle karşı karşıya geliyorum. Şimdi muhtar maaşlarımız 870 TL civarında olacak. Yani bu da yetmez diyebilirsiniz ama sadece şunu hatırlatmak istiyorum. Bundan 10 yıl önce muhtar maaşı 97 liraydı enflasyon kadar artsa en fazla 260-270 TL'ye çıkardı. Şimdi nerdeyse 10 kata yakın artmış oluyor. Az ama yinede muhtarların sorunlarını çözme açısından geçtiğimiz aylarda adım atıldı. 2014'ten itibaren devreye girecek." şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir