• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Gazze`de, Somali İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - İnsani Yardım ve Olağanüstü Durumlar Komitesi Gazze Ofisi koordinatörü Dr. Abdurrahman El-Haddad, kampanyanın amacının abluka altındaki Gazze ile Somali arasındaki kardeşliğin boyutunu ve Filistin halkının, Somalili kardeşlerine yardım edebileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Dr. El-Haddad, Gazze halkının yaşadığı tüm olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen dünyanın her yanındaki Müslümanların ve özellikle Somali halkının çektikleri acıları hissettiğini ifade etti.

 

İnsani Yardım ve Olağanüstü Durumlar Komitesi`nin Kahire`den Somali`ye bir heyet ve birkaç yardım kafilesi gönderdiğini söyleyen El-Haddad, heyetin Somali`de durumun tahmin edilenden daha kötü olduğunu, 11 milyona yakın insanın hayatının tehlikede olduğunu ve 4 milyon insanın açlık çektiğini söylediğini bildirdi.

Gazze`de başlatılan yardım kampanyasının İslam birliğinin ve kardeşliğinin simgelerinden olan Ramazan ayı boyunca devam edeceğini açıklayan El-Haddad, toplanan nakdi yardımların Kahire`deki ofise gönderileceğini ve Kahire`deki ofisin de bu paralarla gıda ve ilaç satın alarak Somali`ye göndereceğini söyledi.

Sadece 10 doların Somali`de bir insanın hayatını kurtardığına dikkat çeken El-Haddad, tüm vicdan sahibi insanlara Somali`ye yardım etmeleri çağrısında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir