• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Güneydoğu'dan Batı'ya hasta göçü son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kanser, kalp gibi zor ameliyatların ve organ nakillerinin başarıyla yapılması ile birlikte İstanbul ve Ankara'ya hasta göçünün sona erdiği ifade edildi.

Bölgedeki halka, otel konforunda sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Vatandaşın canını kendi canımız gibi görüp, hasta memnuniyetini ön planda tutarak, vatandaşımıza çağdaş normlarda devlet hizmeti sunuyoruz. Hastalar artık büyük kentlere gitmek yerine Diyarbakır'da şifa bulmayı tercih ediyor." dedi.
Kurtoğlu, 2013 yılının ilk 10 ayında 292 bini acil serviste olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin hastanın tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Organ nakil merkezinde 19 hastaya böbrek nakli yapıldığının vurgulayan Kurtoğlu, "Hastanemizde 1132 böbrek hastasına Ocak ayından buyana 11 bin 761 kez diyaliz seansı uygulandı. Bu süre içerisinde 851 organ bağışını kayıt altına aldık. Uygun organların ortaya çıkması ile bu nakiller önümüzdeki süreçte devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda artış gösteren kanser hastalıkları için titizlikle çalıştıklarını söyleyen Kurtoğlu, "Türkiye'nin sayılı Cerrahi Onkoloji Birimlerinden birine sahip Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kanser hastalarımıza yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Eskiden bölgede kanser hastaları tedavi olma imkânı bulamazken şuan hastanemizde ayrı bir onkoloji merkezimiz bulunuyor. Ocak ayından bu yana 66 kanser hastamıza, onkoloji servisimizde 81 kez ameliyat edildi. Ayrıca terminal dönem kanser hastalarımız için kurduğumuz Palyatif Bakım Ünitemiz sayesinde artık hiçbir hastaya ve hasta yakınına 'Tıbbın yapabileceği bir şey kalmadı.' demiyoruz. Burada kanser hastalarının acılarını dindiriyor hasta ve hasta yakınlarına da psikolojik destek sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşların yanı sıra Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden de hasta kabul ettiklerini vurgulayan Kurtoğlu, "Yaptığımız sağlık hizmeti sonrası batı illerine hasta göçünün önüne geçtik. Geçmiş yıllarda doktor ve hastane sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar önemli ameliyatlar için Ankara ve İstanbul gibi kentlere gitmek zorunda kalıyordu. Bu da maddi ve manevi açıdan hastalar için adeta bir yıkımdı. Bunun önüne geçtiğimiz için çok mutluyuz. Hasta bize başvurduğu andan itibaren Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen yönlendirme ekibindeki çalışanlarımız refakatinde doktorlarımızın yanına ulaşarak tedavi olma imkanı buluyor." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir