• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Hacı`lara Kürtçe Meal Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan`ın, bu yıl hacca gelen Kürt hacılar için ilk defa Kürtçe Kur`an-ı Kerim meali hazırlaması bölgede memnuniyetle karşılandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Din İşleri Bakanı Kamil Hacı Ali, hac dönüşü yaptığı açıklamada, "Hacda Kürtçe mealler bize dağıtılınca çok sevindik. Özellikle hacılarımız çok duygulandı. Suudi yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kürtçe Kur`an-ı Kerim mealinin, Mekke ve Medine`deki üniversitelerde okuyan Kürt öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Kamil Hacı, Suudi Arabistan Vakıflar Bakanlığı`nın meali basarak, hacılara dağıttığını söyledi. Kamil Hacı, meal baskısında bazı hatalar olduğunu ifade ederek,"Bu öğrenciler, işlerini yapmışlar. Dil ve yayıncılık açısından bazı hatalar var. Biz, bu hataları Kürdistan`da düzelteceğiz. Seneye mealin hatasız metninin basılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

- "Kürtçe 50 dil arasına girdi"

Din İşleri Bakanlığı Basın Müşaviri Merivan Nakşibendi ise Suudi Arabistan`da Kürtçe mealin 1000 adet basıldığını belirterek, "Kur`an-ı Kerim meali Suudi Kralı Abdullah Al Suud adına 50 dilde yayınlanıyor. Bu sene bu mealler arasına Kürtçe meal de girdi" şeklinde konuştu.

Erbil`de kitapçılık yapan Muhammed Hızır, Kürtçe mealden özellikle öğrencilerin faydalandığını dile getirdi.

İmam Hamza Camisi`nde din öğretmeni olan Ebubekir Sıddık ise eğitim dili Kürtçe olduğu için gençlerin Arapça`ya aşina olmadığına dikkat çekerek, "Kolay okunan meal, Kur`an`ın mesajını daha anlaşılır gençlere iletiyor, onların daha iyi yararlanmasını sağlıyor" ifadesini kullandı.

IKBY Din İşleri Bakanlığı`ndan alınan bilgiye göre, Kürt bölgesinde ve Kerkük`te bu yıl 4 bin kişi hacı oldu. 6 kişi, hac farizasını yerine getirirken Suudi Arabistan`da vefat etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir