• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Bedii ve Şatır`ı yargılayacak Mahkeme heyeti feragat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan Cemaati Genel Murşidi Muhammed Bedii ile yardımcısı Hayrat Eş Şatır`ı yargılaması beklenen Kahire Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, yargılama işinden feragat etti. 

Mısır`daki İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Başkan Yardımcıları Hayrat eş-Şatır ile Raşid Beyyumi`nin de aralarında bulunduğu 6 İhvan liderinin, göstericilerin öldürülmesi suçlamasıyla yargılandığı davanın mahkeme heyeti davadan ferağat  kararı aldı. İhvan sitesinin haberine göre feragat gerekçesinin mahkemenin bu sorumluluğu almak istememesi olarak ifade edildi. 

Davadan çekilme kararını, üç hakimden oluşan mahkeme heyeti adına yargıç Muhammed el-Karmuti açıkladı.

Söz konusu davanın duruşmasının gelecek hafta salı günü yapılması planlanmıştı.

Mısır yasaları, mahkeme heyetine dava süreciyle ilgili çekinceleri bulunduğunda sebep göstermeksizin "davadan ferağat hakkı" tanıyor.

Aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat eş-Şatır, Raşid Beyumi`nin de bulunduğu 6 İhvan yöneticisi, 30 Haziran öncesi Müslüman Kardeşler Teşkilatı genel merkezi önündeki "göstericilerin öldürülmesine teşvik" suçlamasıyla yargılanıyor.

Kahire Temyiz Mahkemesi`nin, bu dava için yeni mahkeme heyeti oluşturması bekleniyor.

Yüksek Yargı Konseyi binası önünde gösteri

Bu arada, Mısır`da darbe karşıtları, askeri müdahaleyi protesto ve yargının bağımsızlığı talebiyle başkent Kahire`deki Yüksek Yargı Konseyi binası önünde gösteri düzenliyor.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak tarafından "Direniş ve Yargının Bağımsızlığı" adı altında düzenlenen gösteriye, kadın aktivistler ve Darbeye Karşı Gazeteciler Birliği üyeleri katıldı.

Gösteride, "Ey Hakimler, Allah`tan korkun!", "Allah`tan sonra umudumuz sizsiniz" sloganları atıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Yüksek Yargı Konseyi binasını Mısır ordusuna ait zırhlı araçların koruduğu ve binaya giden yollara demir barikatlar kurulduğu gözlendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir